Κορονοϊός: Στην Καστοριά εκτάκτως ο Χαρδαλιάς – “Καμπανάκι” για Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα

Κορονοϊός: Στην Καστοριά εκτάκτως ο Χαρδαλιάς – “Καμπανάκι” για Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

Στην Καστοριά μεταβαίνει την Τετάρτη εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς και την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, δυο περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Στην Καστοριά μεταβαίνει εκτάκτως την Τετάρτη ο Νίκος Χαρδαλιάς ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δύο περιοχές που όπως είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα.

Κατα την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς χτύπησε “καμπανάκι” τόσο για την Καστοριά και τη Θεσσαλονίκη, όσο και για τα Ιωάννινα, τις Σέρρες και τη Βοιωτία.

Απηύθυνε εκκληση στους κατοίκους των περιοχών να είναι σε πλήρη εγρήγορση, να ιδιαίτερα προσεχτικοί και να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Για τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη και την Καστοριά είπε οτι το φορτίο θα αξιολογηθεί από την ειδική επιτροπή επιδημιολόγων του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίπεδο επιτήρησης 2 και τα Ιωάννινα και η Καστοριά στο επίπεδο 3. Και στις τρεις περιοχές η άυξηση των κρουσμάτων είναι επιθετική και εξαιρετικά επικίνδυνη, είπε χαρακτηριστικά.

Για την Αττική είπε οτι είναι η κατάσταση είναι κρίσιμα σταθερή αλλά λόγω της ποσότητας των ενεργών κρουσμάτων “μας απασχολεί γιατι όλο αυτό μπορεί να ανατραπεί προς το χειρότερο”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα