Κορονοϊός: Στο “τραπέζι” η υποχρεωτική χρήσης διπλής μάσκας

Κορονοϊός: Στο “τραπέζι” η υποχρεωτική χρήσης διπλής μάσκας
Πολίτες με μάσκες στο κέντρο της Αθήνας eurokinissi

Μελέτη του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έδειξε ότι η χρήση διπλής μάσκας μπορεί να προσφέρει πολύ μεγαλύτερη προστασία από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού. Τι εξετάζεται για την Αττική

Ολοένα και περισσότεροι ειδικοί τονίζουν πως η χρήση διπλής μάσκας για την προστασία από τον κορονοϊό είναι το αποτελεσματικότερο “όπλο” μας απέναντι στις μεταλλάξεις της covid-19.

Το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η διπλή μάσκα για την προστασία από τον κορονοϊό και στην Αττική ή και σε ολόκληρη τη χώρα έρχεται στο “τραπέζι” μετά τη δημοσίευση έρευνας του CDC, η οποία αποδεικνύει ότι η διπλή μάσκα προστατεύει καλύτερα από τη μονή.

Η μελέτη του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δείχνει ότι η χρήση διπλής μάσκας μπορεί να προσφέρει πολύ μεγαλύτερη προστασία από τον κορονοϊό.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη έρευνα του CDC που προτείνει τη χρήση διπλής μάσκας.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως μια “σφιχτή” εφαρμογή της μάσκας, δένοντας με κόμπους στα αφτιά τα κορδόνια της μάσκας, βοηθά ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα κενά και μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της χρήσης της.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα