Κρανίδι: Αρνητικά και τα 177 τεστ για κορονοϊό

Κρανίδι: Αρνητικά και τα 177 τεστ για κορονοϊό
Σε καραντίνα το Κρανίδι στην Αργολίδα,λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε ξενοδοχείο που φιλοξενούνταν πρόσφυγες και μετανάστες Eurokinissi

Αρνητικά βγήκαν και τα 177 δείγματα που είχαν ληφθεί από την περιοχή του Κρανιδίου, έπειτα από τα 150 διαπιστωμένα κρούσματα που εντοπιστηκαν σε δομη φιλοξενίας μεταναστών.

Ευχάριστα τα νέα από το Κρανίδι, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητικά βγήκαν τα 177 δείγματα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης που πραγματοποιήθηκε έπειτα από τα 150 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε δομή φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή.

Σε τεστ υπεβλήθησαν μεταξύ άλλων εργαζόμενοι σε τράπεζες, χωράφια και καταστήματα της περιοχής που πιθανότατα είχαν έρθει σε επαφή με κάποιο από τα άτομα που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης είχε γίνει γνωστό ότι αρνητικά ήταν τα πρώτα 62 από τα 177 δείγματα που ελήφθησαν συνολικά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Ολόκληρος ο δήμος Ερμιονίδας έχει τεθεί σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό 150 θετικών κρουσμάτων στη στεγανοποιημένη πλέον δομή μεταναστών.

Την ίδια μέρα το πρωί, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, είχε βρεθεί στην περιοχή και είχε κάνει έκκληση προς τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς χθες, μέσα από αυτά τα αποτελέσματα θα γίνονταν η αξιολόγηση και η προτεραιοποήηση σχετικά με τα μέτρα τα οποία έχουν ήδη ληφθεί. “Θέλω να επαναλάβω, να κάνω έκκληση και παράκληση σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, να παραμείνουν στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε την υγεία των ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και αν υπάρχει οποιαδήποτε διασπορά να εξασφαλίσουμε το ότι αυτή δεν θα είναι εκτεταμένη” είχε σημειώσει χθες ο κ. Χαρδαλιάς.

Από εκεί και πέρα, ανέφερε “παρακολουθούμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και το Υπουργείο Υγείας, τα πραγματικά δεδομένα και αντιλαμβάνεστε ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι μία δυναμική κατάσταση, στην οποία κάθε νέο δεδομένο μάς βοηθάει να πάρουμε τις αποφάσεις για το επόμενο βήμα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα