Κρήτη: Η συγκλονιστική περιγραφή της γιατρού για την ανάνηψη του παιδιού που έπεσε σε βαρέλι

Κρήτη: Η συγκλονιστική περιγραφή της γιατρού για την ανάνηψη του παιδιού που έπεσε σε βαρέλι

H γιατρός Εύα Λαδουκάκη κόβει την ανάσα με όσα λέει για τον τρόπο που ανένηψε το μικρό παιδί που είχε πέσει σε βαρέλι.

Κάτι παραπάνω από ανατριχιαστική είναι η περιγραφή της Εύας Λαδουκάκη για τον τρόπο που το μικρό παιδί, που είχε πέσει σε βαρέλι σπίτι του, επανήλθε στη ζωή.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δελτίο του Αντ1, η γενική γιατρος του κέντρου υγείας Χάρακα Ηρακλείου συγκλόνισε με όσα είπε:

“Μας έφεραν το παιδί, γύρω στις 16:20 χωρίς σφυγμό και αναπνοές. Επί 2 ώρες και 40 λεπτά επιχειρούσαμε να το επαναφέρουμε εφαρμόζοντας αυτά που προβλέπει το πρωτόκολλο σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Τρεις και τέσσερις φορές μπορώ να πω”.

“Οταν διαπιστώσαμε ότι οι προσπάθειές μας δεν είχαν αποτέλεσμα, αποφασίσαμε να σταματήσουμε. Το ίδιο μας συμβούλευσε και ο παππούς του παιδιού που ήταν παρών ο οποίος είπε “ας μη το βασανίζουμε άλλο”.

Αρχίσαμε τότε να κανονίζουμε τα διαδικαστικά για το θάνατο. Αφήσαμε πιο πριν τους γονείς να θρηνήσουν το παιδί τους. Για την επιβεβαίωση του θανάτου χρειαζόμασταν ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα. Συνδέσαμε το παιδί με το μηχάνημα και είδαμε ότι υπάρχει δραστηριότητα! Πέσαμε όλοι πάνω του να του κάνουμε πάλι καρδιοαναπνευστική ανάνηψη και τα καταφέραμε”.

Αργότερα, στο ασθενοφόρο, διαπίστωσα, προσπαθώντας να σκεπάσω το παιδί διαπίστωσα ότι ανέπνεε κιόλας”.

Το παιδί νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ και η κατάστασή του θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη και βαριά. Οσο όμως αναπνέει, ελπίδα υπάρχει…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα