Μαγνησία: Τα νεότερα για την κατάσταση των ασθενών με γαστρεντερίτιδα

Διαβάζεται σε 2'
Μαγνησία: Τα νεότερα για την κατάσταση των ασθενών με γαστρεντερίτιδα
Το νοσοκομείο Βόλου INTIME

Καλύτερη η εικόνα των ασθενών που παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία. Παραμένει σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ ένας ηλικιωμένος. “Μάχη” για την αποκατάσταση της ύδρευσης.

Βελτιωμένη φαίνεται να είναι η κατάσταση των ασθενών που προσβλήθηκαν μαζικά από γαστρεντερίτιδα στη Μαγνησία και χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείου του Βόλου.

Παράλληλα, οι τοπικές αρχές έχουν προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μόλυνσης στο δίκτυο ύδρευσης του δήμου Ρήγα Φεραίου και να αποκατασταθεί η υδροδότηση των οικισμών Ριζόμυλος και Στεφανοβίκειο, κάτοικοι των οποίων, σε συνθήκες ζέστης, παίρνουν νερό για τις καθημερινές τους ανάγκες από υδροφόρες.

Πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ αναφέρουν ότι στο νοσοκομείο του Βόλου παραμένουν πέντε από τα εννέα παιδιά που νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, στην Παθολογική Κλινική εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο ενήλικες, ενώ στη ΜΕΘ παραμένει ο ηλικιωμένος που προσβλήθηκε από τη νόσο και, λόγω συννοσηρότητας, είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Νέα κρούσματα δεν έχουν καταγραφεί, κάτι που αποδίδεται στην περιορισμένη ή και μηδενική, μετά τις συστάσεις των αρμοδίων, χρήση νερού από το δίκτυο ύδρευσης.

Στο μεταξύ, οι αρχές στο Δήμο Ρήγα Φεραίου επικεντρώνονται στον καθαρισμό και στην απολύμανση των δεξαμενών υδροδότησης και του δικτύου αγωγών μήκους 15 χιλιομέτρων, μετά τα 100 επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα εντερόκοκκου και σαλμονέλας, στα χωριά Ριζόμυλος και Στεφανοβίκειο.

Όπως είναι γνωστό, ο ΕΟΔΥ έχει απαγορεύσει αυστηρά κάθε χρήση τρεχούμενου νερού. Δείγματα έχουν ληφθεί και έχουν σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο προκειμένου να καθοριστεί ο ορότυπος της σαλμονέλας, κάτι που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων νερού, υπάρχει μικροβιολογική επιβάρυνση σε δείγματα από το περιφερειακό δίκτυο και τη δεξαμενή. Συγκεκριμένα, εκτός από μικροβιακούς δείκτες κοπρανώδους μόλυνσης που ανευρέθησαν σε πολλά σημεία δειγματοληψιών, ανιχνεύθηκε επιπλέον εντερόκοκκος και Salmonella spp. στη δεξαμενή και σε δύο επιπλέον δείγματα του περιφερειακού δικτύου.

Το συγκεκριμένο δίκτυο λειτουργεί μόνο για τις δύο κοινότητες, από όπου προέρχονται και τα μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας που προέκυψαν από την περασμένη Παρασκευή, και δεν σχετίζεται με το υπόλοιπο δίκτυο του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα