“Με αφορμή το ‘21”: Η Σοφία Μπεκατώρου καλεσμένη στο BLOD του Ιδρύματος Μποδοσάκη

“Με αφορμή το ‘21”: Η Σοφία Μπεκατώρου καλεσμένη στο BLOD του Ιδρύματος Μποδοσάκη
Η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου

Η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου ανατρέχοντας στην Επανάσταση του 1821 ξεχωρίζει τη γενναιοδωρία και τη δύναμη ψυχής των Ελλήνων.

«Αυτό που με έκανε να ξεχωρίσω από μικρή ήταν το πείσμα μου και ότι πάντα ήθελα να ολοκληρώνω την προσπάθειά μου», δηλώνει «Με αφορμή το ‘21» η Σοφία Μπεκατώρου στο BLOD (Βοdossaki Lectures On Demand) του Ιδρύματος Μποδοσάκη, στο ολιγόλεπτο video που βρίσκεται διαθέσιμο στην ψηφιακή βιβλιοθήκη.

Η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας ανατρέχοντας στην Επανάσταση του 1821 ξεχωρίζει τη γενναιοδωρία και τη δύναμη ψυχής των Ελλήνων και μοιράζεται: «Αυτά προσπάθησα και εγώ να αναδείξω μέσα από τη δική μου πορεία αρχικά στον αθλητισμό και τώρα στο ελληνικό metoo. Πώς δηλαδή συσπειρωμένοι οι Έλληνες θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η χώρα μας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξία τους και πώς όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για την επόμενη γενιά.» Αυτή είναι και η ευχή της: σε άλλα 200 χρόνια από σήμερα, η νέα γενιά των Ελλήνων του μέλλοντος να είναι υπερήφανοι για εμάς, τους Έλληνες του 2021.

Κοιτώντας την ιστορία ως ευκαιρία αναστοχασμού για το μέλλον, το Ίδρυμα Μποδοσάκη κάλεσε 52 σημαντικές προσωπικότητες να μοιραστούν τη δική τους σύνδεση με την Επέτειο. Κάθε Τρίτη του ‘21 μια προσωπικότητα από τους χώρους της υποκριτικής, της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της γαστρονομίας, της οικονομίας, της σκηνοθεσίας, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας, της μουσικής, της θεωρητικής πληροφορικής, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών, μοιράζεται «Με αφορμή το ‘21» μια σκέψη προσωπική, έναν στοχασμό, ένα συμβάν, που συνδέει την ιστορία του καθενός με τη μεγάλη Ιστορία. Το αποτέλεσμα, μικρές ψηφίδες σύγχρονης σκέψης, δημοσιοποιείται σε σύντομα βίντεο στο www.blod.gr.

Μετά τη Σοφία Μπεκατώρου, το δικό τους «ταξίδι» στο μακρινό 1821 κάνουν από 23 Μαρτίου – 25 Μαΐου οι: Τάσος Γιαννίτσης, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Θόδωρος Τερζόπουλος, Βάσω Κιντή, Πέτρος Μάρκαρης, Γιώργος Κουμεντάκης, Αμαλία Μουτούση, Γιώργος Μαυρογορδάτος, Μάρω Δούκα, Δημήτρης Τάρλοου.

To «Με αφορμή το ‘21» σχεδιάστηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, σε επιμέλεια της δημοσιογράφου Μαρίας Κατσουνάκη, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Ιδρύματος στην «Πρωτοβουλία 1821- 2021». H«Πρωτοβουλία 1821- 2021» είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας 15 Ιδρυμάτων της χώρας και της Εθνικής Τράπεζας για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο ιστότοπος BLOD είναι ο μοναδικός στη χώρα μας – και ένας από τους λίγους διεθνώς – που προβάλλει αποκλειστικά διαλέξεις. Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 με πρωτοβουλία και δαπάνες του Ιδρύματος Μποδοσάκη και εντάσσεται στο πλαίσιο του πρωταρχικού στόχου του Ιδρύματος για την προαγωγή της παιδείας στην Ελλάδα. Στα 9 χρόνια της παρουσίας του BLOD στο διαδίκτυο έχουν καταγραφεί χιλιάδες ώρες διαλέξεων, που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα είχαν διασωθεί. Πρόκειται για μια κοινωνική προσφορά χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα – όπως κάθε προσφορά του Ιδρύματος, η οποία αποσκοπεί στη διάδοση της γνώσης και του πνευματικού προβληματισμού στον τόπο μας, μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας.

Σχετικά με το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι κοινωφελής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς του ιδρυτή του Πρόδρομου Μποδοσάκη – Αθανασιάδη στην ελληνική κοινωνία. Όραμά του είναι μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, με δυνατότητες και προοπτική για όλους. Προς επίτευξη του οράματός του, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, με διαφάνεια, λογοδοσία και αξιοπιστία, χρηματοδοτεί, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που σχετίζονται με τους τέσσερις στρατηγικούς του πυλώνες: την προαγωγή της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών. Από την ίδρυσή του ως σήμερα έχει διαθέσει περισσότερα από 450 εκ. ευρώ προς επίτευξη των σκοπών του. Παράλληλα, το Ίδρυμα Μποδοσάκη δρα σήμερα και ως καταλύτης δημιουργίας ενός πλαισίου ευρύτερης προσφοράς στην ελληνική κοινωνία, διαχειριζόμενο πόρους τρίτων – Κληροδοτών, διεθνών φορέων, εταιρειών και άλλων μεγάλων δωρητών- που επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν προγράμματα σημαντικού κοινωνικού αντικτύπου για κρίσιμες ανάγκες εκπαίδευσης, υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα