Μέγα φιάσκο με τον χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά – Παραμένει άφαντος

Μέγα φιάσκο με τον χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά – Παραμένει άφαντος
Απο την εμφάνιση του Χρήστου Παππά στο Εφετείο τον Οκτώβριο του 2019. Eurokinissi

"Δεν θεωρεί σωστό να εκτίσει την ποινή του πριν από το εφετείο", αναφέρει ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά που δεν παραδόθηκε στις αρχές και καταζητείται. Πότε εμφανίστηκε για τελευταία φορά σε ΑΤ.

Άφαντος παραμένει ο Νίκος Παππάς που καταδικάστηκε απο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής ποργάνωσης, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Για τελευταία φορά εμφανίστηκε 1η Οκτωβρίου στο ΑΤ Παπάγου και από τότε τα ίχνη του αγνοούνται.

Ήδη η Αστυνομία έχει πραγματοποιήσει εφόδους σε σπίτια ιδιοκτησίας του και πλέον όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχουν θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τον εντοπισμό του φυγόποινου υψηλόβαθμου στελέχους και πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας στο Mega o δικηγόρος του Περικλής Σταυριανάκης είπε οτι ο πελάτης του θεωρεί πως δεν είναι σωστό να εκτίσει την ποινή του πριν τελειώσει το Εφετείο.

“Αν έρθει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και πει οτι πρέπει να εκτίσει 7 ή 6 ή 5 χρόνια, ο άνθρωπος αυτός θα έχει εκτίσει την ποινή του πριν να έχει και το δευτερο βαθμό δικαιοδοσίας που ορίζει ο νόμος”.

Απηύθυνε την ερώτηση οτι αν το Εφετείο πει οτι είναι αθώος, ποιος θα του επιστρέψει τον χρόνο που θα έχει μείνει στη φυλακή. Στην παρατήρηση οτι έτσι γίνεται με όλους, ο δικηγόρος απάντησε οτι η καταδίκη που επιβάλλεται σε ποινή είναι μεγάλη σε σχέση με τον χρόνο που θα εκδοθεί η δευτεροβάθμια απόφαση.

“Το Εφετείο θα τελειώσει σε περίπου 5 χρόνια. Ως τότε θα έχει εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί πρωτόδικα” είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την πεποίθηση οτι το Εφετείο δεν θα επιβάλει μεγαλύτερη ποινή.

Ο Περικλής Σταυριανάκης δεν απάντησε στο ερώτημα αν ο πελάτης του βρίσκεται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τις επόμενες εβδομάδες να παραδοθεί.

Για τους πρώην “συντρόφους” του που παραδόθηκαν, ο δικηγόρος είπε οτι ήταν επιλογή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα