“Μεγάλος Περίπατος”: Παρελθόν οι ζαρντινιέρες – Εργοτάξιο η Πανεπιστημίου

“Μεγάλος Περίπατος”: Παρελθόν οι ζαρντινιέρες – Εργοτάξιο η Πανεπιστημίου
Μεγάλος Περίπατος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

"Ξηλώνεται" εκ νέου ο Μεγάλος Περίπατος στην Πανεπιστημίου. Απομακρύνονται και οι ζαρντινιέρες, με τον εργολάβο να παραλαμβάνει στη συνέχεια τον χώρο. Τα επόμενα βήματα.

Παρελθόν θα αποτελούν εντός της εβδομάδας και οι ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου ακολουθώντας τους φοίνικες που απομακρύνθηκαν από την οδό Πανεπιστημίου, από το ύψος της Βουκουρεστίου έως την Αμερικής την Δευτέρα (11/4).

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται να απομακρυνθούν από το σημείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται να έχει καθαρίσει ο χώρος και να παραλάβει το έργο ο εργολάβος.

Από την Τρίτη του Πάσχα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες, κάτι που σημαίνει ότι το κομμάτι του Μεγάλου Περιπάτου θα μετατραπεί ξανά σε εργοτάξιο με την έναρξη των εργασιών από την αριστερή πλευρά, κάτι που θα κρατήσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Ο δήμος Αθηναίων εκτιμά ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ζαρντινιέρες και οι φοίνικες τοποθετήθηκαν στην Πανεπιστημίου το 2020. Οι ζαρντινιέρες κόστισαν πάνω από 500.000 ευρώ καθώς ήταν ειδικής κατασκευής για να αντέχουν τη φθορά, όπως υποστηρίζει ο δήμος Αθηναίων. Οι ζαρντινιέρες αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλες γειτονιές και συγκεκριμένα στα pocket parks που έχουν γίνει.

Αντίστοιχα, οι φοίνικες πρόκειται να μεταφερθούν σε ειδικό χώρο στο Γουδί, όπου και θα μεταφυτευτούν, ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψουν στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να φυτευτούν σε διάφορα σημεία που θα αποφασιστούν εν καιρώ.

Ο χώρος όπου μέχρι πρότινος υπήρχαν οι ζαρντινιέρες αναμένεται να πεζοδρομηθεί και να τοποθετηθούν στις δύο πλευρές του περίπου 90 πλατάνια, η φύτευση των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Τα επόμενα βήματα

Ωστόσο, ο Μεγάλος Περίπατος δεν είναι μόνο η ανάπλαση της Πανεπιστημίου. Οταν τελικώς- και μετά από πολλές αναθεωρήσεις του χρονοδιαγράμματος–  παραδοθεί στους Αθηναίους, θα έχουν υλοποιηθεί δύο από τα τέσσερα βασικά έργα του αρχικού σχεδίου. Το πρώτο ήταν το κάτω τμήμα της πλατείας Συντάγματος.

Θα απομένει η υλοποίηση δύο ακόμη βασικών αξόνων: της τελικής διαμόρφωσης της λεωφόρου Βασιλίσσης Ολγας και της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης της οδού Ερμού στο μοναδικό τμήμα που παραμένει ανοικτό στα τροχοφόρα, από την οδό Αιόλου έως την πλατεία Αγίων Ασωμάτων στο Θησείο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα