Μένιος Φουρθιώτης: Οδηγείται στον ανακριτή – Η υπερασπιστική του γραμμή

Μένιος Φουρθιώτης: Οδηγείται στον ανακριτή – Η υπερασπιστική του γραμμή
Από την προσαγωγή του Μ. Φουρθιώτη και των δύο συλληφθέντων στον εισαγγελέα. Eurokinissi

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοι του για τις επιθέσεις που έλαβαν χώρα έξω από το σπίτι του παρουσιαστή, αλλά και για τη συμπλοκή με την ομάδα ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

Το κατώφλι του 30ου τακτικού ανακριτή αναμένεται να περάσει ο Μένιος Φουρθιώτης το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, προκειμένου να απολογηθεί για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα, τα οποία στο σύνολο τους σχετίζονται με τις επιθέσεις που σημειώθηκαν πριν λίγο καιρό έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο.

Μαζί του αναμένεται να απολογηθούν και ακόμη τρεις κατηγορούμενοι, εκ των οποίων ο ένας φέρει κατηγορίες που σχετίζονται μόνο με ναρκωτικά, ενώ οι άλλοι δύο θεωρούνται οι φυσικοί αυτουργοί των δύο επιθέσεων στην οικία Φουρθιώτη, ενώ φέρονται να εμπλέκονται και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

Μέχρι σήμερα, οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του παρουσιαστή για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας η οποία φέρεται να είχε ως στόχο να δείξει ότι ο τελευταίος βρισκόταν σε συνεχή κίνδυνο και για αυτό θα έπρεπε να του επιστραφεί η αστυνομική συνοδεία, που είχε ανακληθεί με απόφαση του αρχηγού την ΕΛΑΣ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μένιος Φουρθιώτης εμφανίζεται να προσέλαβε τους δύο συγκατηγορουμένους του, οι οποίοι μετά από εντολή του, φέρονται να πυροβόλησαν με καλάσνικοφ αλλά και να τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι του παρουσιαστή στο Διόνυσο. Ωστόσο, οι δύο άνδρες, σύμφωνα με την κατηγορία, ενώ είχαν μαζί τους ένα καλάσνικοφ, “έπεσαν” σε έλεγχο της Ομάδας ΔΙΑΣ, από την οποία επιχείρησαν να διαφύγουν, πυροβολώντας σε βάρος των αστυνομικών.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, αναφέρεται πως οι αστυνομικές αρχές κατέληξαν στους συγκεκριμένους κατηγορούμενους, τόσο από το γενετικό υλικό που βρέθηκε σε δύο από τα τρία περιστατικά, και συγκεκριμένα στους κάλυκες που συλλέχθηκαν έξω από το σπίτι του Μ. Φουρθιώτη και σε σάκο που βρέθηκε κοντά στο σημείο της συμπλοκής με την Ομάδα ΔΙΑΣ, όσο και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Ωστόσο, οι κατηγορούμενοι δεν έχουν δώσει τη δική τους εκδοχή για τα όσα τους κατηγορεί η ελληνική Δικαιοσύνη. Ιδίως ο Μένιος Φουρθιώτης έχει μόνο αρνηθεί τις κατηγορίες, δίχως να μπει σε λεπτομέρειες επί των πραγματικών περιστατικών. «Αρνούμαι τις αποδιδόμενες σε ένα κατηγορίες και επιθυμώ να απολογηθώ ενώπιον εισαγγελέα από κοινού με το δικηγόρο μου» είναι το μόνο που έχει υποστηρίξει στη ΓΑΔΑ.

“Λάθος συνεννόηση”

Όσο για τους δύο συγκατηγορουμένους του, επίσης έχουν αρνηθεί τα τρία κακουργήματα που τους έχουν αποδοθεί. Χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων, Κωνσταντίνος Γώγος, έχει υποστηρίξει πως και οι δύο αρνούνται την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Μάλιστα, έχει δηλώσει ότι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα εάν ζητηθεί να εντοπιστεί το στίγμα των κινητών τηλεφώνων τους την ώρα και τη μέρα της συμπλοκής στη Νέα Ερυθραίας, θα φανεί πως δεν βρίσκονταν στο σημείο.

Πάντως, προανακριτικά έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως εργάζονταν ως φύλαξη του παρουσιαστή. «Μου είπε ότι ο μισθός θα είναι 1500 € και αμέσως είπα ναι και έτσι ξεκινήσαμε την φύλαξη. Με όλες αυτές τις πράξεις δεν έχουμε καμία σχέση ούτε εγώ ούτε ο Π.Γ. Υποψιάστηκα ότι ήθελε κι άλλα πράγματα αλλά δεν είμαι βέβαιος» υποστήριξε στην αστυνομία ο Σ.Γ. προσθέτοντας: «για ό,τι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθους συνεννόησης του Μένιου με τα άτομα που είχε βρει αυτός, έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο Π.Γ. Επίσης δεν κάναμε καμιά άλλη πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου».

Όσο για το σάκο ορειβασίας πάνω στο οποίο βρέθηκε γενετικό υλικό που προσομοιάζει με αυτό στους κάλυκες που εντοπίστηκαν έξω από την οικία Φουρθιώτη μετά τους πυροβολισμούς, υποστήριξε πως «τον είχε αφήσει στο κανάλι και γι’ αυτό το λόγο βρέθηκε το DNA μου στο σάκο ενώ εγώ δεν βρισκόμουν εκεί».

Αντίστοιχα, ο Π.Γ., επίσης κατηγορούμενος, ανέφερε στις αρχές: «τις τελευταίες μέρες πήγα για συνοδεία του Φουρθιώτη μαζί με το Σ. Γ. με τον οποίο δουλεύαμε μαζί στην φύλαξη του καναλιού και του ραδιοφωνικού σταθμού. Ο Φουρθιώτης μου είπε ότι κάποιος αστυνομικός που είναι στη φύλαξη του καναλιού αποπειράθηκε να τον σκοτώσει και γι’ αυτό μου ζήτησε να πηγαίνω περισσότερες ημέρες για την συνοδεία του. Μου είπε ότι δεν τον καλύπτει η αστυνομία γιατί του κόψανε τα άτομα και έχει πρόβλημα με τρομοκράτες. Τώρα που το θυμάμαι καλύτερα, τις τελευταίες οκτώ με εννέα ημέρες πηγαίναμε κάθε μέρα στο σπίτι του είτε για να τον πάρουμε είτε για να τον αφήσουμε. Μια φορά είχε ζητήσει από εμένα αλλά και από τον Σ.Γ. να του βρούμε άτομα για συνοδεία και security. Απ’ ό,τι κατάλαβα θα έδινε περισσότερα λεφτά σ’ αυτά τα άτομα».

Μάλιστα, υκατέθεσε πως «για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, ο Φουρθιώτης μου είχε ζητήσει να του βρω τα άτομα. Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν ούτε και ο Σ. Γ.».

Τέλος εξήγησε πως όταν ο παρουσιαστής τους ζήτησε να τον φυλάνε συνεχώς εκείνος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα ο Μ. Φουρθιώτης να ξεσπάσει. Λεει χαρακτηριστικά: «Μας φώναξε στο κανάλι και μας είπε ότι και πάλι δεν έχει security στο σπίτι γιατί κανείς δεν θέλει να τον αναλάβει και γι’ αυτό μας ζήτησε να πηγαίνουμε για πιο πολλές ώρες. Δηλαδή μας ζήτησε σχεδόν να είμαστε όλη την ώρα μαζί του. Εγώ δεν συμφώνησα και εκείνος άρχισε να μας φωνάζει και να λέει: «Να πάτε να τους βρείτε. Βρείτε τους. Βρείτε τους. Μου έκαναν ζημιά», Εννοώντας τα άτομα που το έκαναν τα χτυπήματα στο σπίτι του».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα