Μέτρα στο Facebook

Διαβάζεται σε 1'
Μέτρα στο Facebook
**FILE** Facebook.com's mastermind, Mark Zuckerberg smiles at his office in Palo Alto, Calif., in this Monday, Feb. 5, 2007 file photo. The owners of a rival social networking Web site are trying to shut down Facebook.com, charging in a federal lawsuit that Facebook's founder stole their ideas while they were students at Harvard. The three founders of ConnectU say Zuckerberg agreed to finish computer code for their site, but repeatedly stalled and eventually created Facebook using their ideas. (AP Photo/Paul Sakuma, FILE) AP

Μετά την επίθεση που δέχθηκε ο λογαριασμός του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το Facebook ενισχύει την ασφάλειά του, με συνδυασμό πρωτοκόλλων

Είδαμε ότι ούτε ο Mark Zuckerberg μπορεί να αισθάνεται ασφαλής στο Facebook, και λογικό επόμενο ήταν ότι θα προβούν σε ενέργειες ενίσχυσης της ασφάλειας.

Το νέο μέτρο είναι η δυνατότητα πρόσβασης στην ιστοσελίδα μέσω σύνδεσης HTTPS, συνδυασμός των πρωτοκόλλων HTTP και SSL που κωδικοποιεί την επικοινωνία μεταξύ του υπολογιστή σας και του server.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ένα δημόσιο δίκτυο WiFi για να επισκεφθείτε το Facebook μέσω απλής HTTP, είναι πολύ εύκολο για κάποιον που χρησιμοποιεί το add-on Firesheep του Mozilla Firefox να υποκλέψει τα δεδομένα σας.

Η χρήση HTTPS δυσκολεύει πολύ περισσότερο αυτή τη διαδικασία.

Η ενεργοποίηση της επιλογής γίνεται από την σελίδα Account Settings στο προφίλ του χρήστη, η οποία θα εμφανιστεί σε όλους μας μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Παρόλα αυτά, το θέμα ασφάλειας δεν τελειώνει εδώ, αφού αρκετές από τις εφαρμογές του Facebook δεν υποστηρίζονται σε HTTPS, ενώ θα καθυστερεί και η ανάγνωση της ιστοσελίδας.

(Πηγή: Techgear.gr )

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα