Μύκονος: Αντιδράσεις σε όλα τα μαγαζιά μετά το “λουκέτο” στο Alemagou – Σκέφτονται μέχρι και απεργία

Μύκονος: Αντιδράσεις σε όλα τα μαγαζιά μετά το “λουκέτο” στο Alemagou – Σκέφτονται μέχρι και απεργία
Το Alemagou Mykonos News 24/7

Το γνωστό beach bar στην παραλία Φτελιά της Μυκόνου παραμένει ανοιχτό και θα παραμείνει μέχρι να ασκηθεί έφεση. Το 80% των μαγαζιών του νησιού παρέμειναν κλειστά αντιδρώντας στο "λουκέτο". Δείτε φωτογραφίες από το μαγαζί.

Έκδηλη είναι η ανησυχία στους μαγαζάτορες της Μυκόνου μετά το “λουκέτο” στο beach barστη παραλία της Φτελιάς.

Οι ελεγκτές επέβαλαν “λουκέτο” 60 ημερών στο μαγαζί μέχρι τις αρχές Αυγούστου, και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες, για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανονισμών προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Την πληροφορία μετέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας εμπορίου και προστασίας του καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης που έκανε λόγο για “ανεπίτρεπτη εικόνα”. 

Ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχει διαδικασία ανάκλησης της ποινής και το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό για 60 ημέρες. Πρόσθεσε δε πως οι αρχές περιμένουν την αναφορά της τοπικής αστυνομίας και για δεύτερο μπαρ στο νησί που φέρεται να σημειώθηκε συνωστισμός.

Τις εικόνες συγχρωτισμού σχολίασε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι “επιβλήθηκε πρόστιμο σε beach bar και σφράγισμα του καταστήματος για μεγάλο διάστημα, αφού διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων, μια εκ των οποίων ήταν η μη τήρηση αποστάσεων, καθώς οι ελεγκτές είδαν ότι χόρευε ο ένας πελάτης επάνω στον άλλο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, το εν λόγω μαγαζί παραμένει ανοιχτό την Κυριακή και θα παραμείνει για πέντε ημέρες, μέχρι δηλαδή να ασκηθεί έφεση κατά τη νόμιμη διαδικασία. Ωστόσο, το γεγονός έχει θορυβήσει τους μαγαζάτορες του νησιού. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το Σάββατο το 80% των μπαρ και των beach bar έμεινα κλειστά σε ένδειξη συμπαράστασης στο Alemagou αλλά και λόγω φόβου.

Οι Μυκονιάτες είναι πλέον διατεθειμένοι να αντιδράσουν δυναμικά, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως μετέδωσε το τοπικό Mykonos Live TV. Οι λοιμωξιολόγοι πάντως εξακολουθούν να προειδοποιούν υπενθυμίζοντας πως ο ιός είναι εδώ και πως τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται.

Οι φωτογραφίες του ανοιχτού μαγαζιού μας εστάλησαν από αναγνώστη του News 24/7, την Κυριακή.

Το Alemagou Mykonos News 24/7

 
Το Alemagou Mykonos News 24/7

Το ίδιο το μαγαζί άλλωστε έκανε ανάρτηση την Κυριακή που δείχνει πως βρίσκεται σε λειτουργία, χωρίς να σχολιάζει κάτι περισσότερο.

Σε επικοινωνία του News 24/7 με την επιχείρηση, οι υπεύθυνοι του μαγαζιού Alemagou προτίμησαν να μη σχολιάσουν το προσωρινό κλείσιμο εν μέσω μιας ιδιαίτερα προβληματικής τουριστικής περιόδου.

Όσα έγιναν πάντως σε ορισμένα μαγαζιά της Μυκόνου, συνέβησαν και σε δεκάδες άλλα καταστήματα σε Αθήνα και επαρχία. Εδώ και αρκετές μέρες με αφορμή την ελεύθερη παροχή αλκοόλ στις παραλίες οπως και την αναμετάδοση μουσικης που ίσχυε, αρκετα μπαρ είχαν προγραμματίσει πάρτι με καλεσμένους DJs.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει τους ελέγχους τόσο στη Μύκονο, όσο και σε άλλα νησιά και τουριστικά θέρετρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα