Μητέρα Τοπαλούδη: “Ντρέπομαι που γεννήθηκα Ελληνίδα στη χώρα που με προδίδει”

Μητέρα Τοπαλούδη: “Ντρέπομαι που γεννήθηκα Ελληνίδα στη χώρα που με προδίδει”
Δικαίωση για τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη Eurokinissi

Για τον ποινικό κώδικα που, όπως υποστήριξε "ευνοεί δολοφόνους", την εισαγγελέα, αλλά και την κοινωνία της Ρόδου μίλησε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

Η μητέρα της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη, η Κυριακή Αρμουτίδου Τοπαλούδη, λίγες ημέρες μετά την απόφαση της δίκης για την υπόθεση της κόρης της, μιλώντας στο κανάλι του Alpha ξέσπασε, δίνοντας όρκο να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα, όσον αφορά στους βιασμούς.

Στην ερώτηση εάν είναι ικανοποιημένη με την απόφαση του δικαστηρίου που επέβαλε στους δύο κατηγορούμενους ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της κόρης της και ακόμη 15 έτη φυλάκισης για τον βιασμό της, ενώ δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό υποστήριξε: “Όχι δεν είμαι ικανοποιημένη. Τα 25 χρόνια μπορεί να γίνουν οκτώ. Όλοι μου λένε σε οκτώ χρόνια θα βγουν! Πόση ικανοποίηση να αισθανθώ. O ποινικός κώδικας που υφίσταται έδωσε τη μεγαλύτερη ποινή. Αλλά πόση ικανοποίηση να αισθανθώ; Η Ελένη μου εφυγε και δεν θα ξανάρθει”.

“Όλο αυτό το σύστημα, ο ΠΚ, ευνοεί δολοφόνους. Γέμισε η ζωή μας από δολοφόνους και βιαστές. Μου λένε μάνες που έχασαν παιδιά, ‘ντρεπόμαστε γι’ αυτούς τους νόμους. Ορκίστηκα στην ψυχή του παιδιού μου, κάθε φορά που πάω στον τάφο της και οδύρομαι και ξεμαλλιάζομαι, να πολεμήσω γι’ αυτούς τους νόμους, να γίνουν πιο αυστηροί και να μην θρηνήσουμε καμιά άλλη Ελένη. Να είναι μόνο η Ελένη της Κούλας, που έφυγε τόσο αποτρόπαια, τόσο ντροπιαστικά, σαδιστικά, σατανιστικά. Πολτοποιήσανε το παιδί μου. Το στραγγάλισαν. Του έκοψαν το αριστερό αφτί. Το βιάσανε. Οι βρωμίλοι της Ρόδου. Ούτε ο Χριστός δεν έζησε τέτοια βασανιστήρια. Δεινοπάθησε στα χέρια μισογύνηδων, βαρβάρων, τυράννων», ξέσπασε η μητέρα της Ελένης, ενώ είπε ότι το παιδί της πέθανε στα χέρια “τεράτων”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην τοπική ροδιακή κοινωνία:

“Έμαθαν και οι Ροδίτες να κλείνουν ένοχα μυστικά. Επιτέλους, όσοι καλύπτουν τα εγκλήματα, τον βιασμό είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Μην αποκαλούν παιδί τους την Ελένη. Δεν είναι κανενός τους. Να λείπουν τα κλάματα και ο οίκτος. Όταν μπορούσαν, κάλυπταν. Είναι συνένοχοι πολλοί εκεί κάτω στο νησί. Και δεν τους σώζει τίποτα. Στον ουρανό της Ρόδου πλανάται μια αδικοχαμένη ψυχούλα που φωνάζει στους Ροδίτες “γιατί το κάνατε αυτό;”. Πολλοί ξέρουν πολλά και δεν μιλάνε. Δίνουν συγχώρεση στον βιαστή. Να ντρεπόμαστε. Ντρέπομαι που γεννήθηκα Ελληνίδα σε αυτή τη χώρα που με προδίδει. Αν η Ελένη ήταν δικό τους παιδί, απευθύνομαι σε όλο τον πολιτικό κόσμο, τι θα κάνανε; Δεν πήρα απάντηση μέχρι σήμερα. Όλοι τους αγωνίζονται για την καρέκλα τους”.

Όσον αφορά την εισαγγελέα, η οποία με την αγόρευσή της προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, η κα. Τοπαλούδη ανέφερε: “Η κ. Αριστοτελεία της καρδιάς μας ξεπερνάει τις λέξεις και μας γεμίζει με ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα. Εκανε χιλιάδες ερωτήσεις. Προσπαθούσε να βγάλει αλήθειες. (…) Εισαγγελέας, με κεφαλαία γράμματα. Υποκλίνομαι σε αυτή τη γυναίκα. Δεν τους άρεσε που ήταν γυναίκα;”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα