Μητέρα Βαγγέλη Γιακουμάκη: “Η οικογένειά μας δικάστηκε σε ισόβιο πόνο”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης
Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης INTIME

Η μητέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη σχολίασε τα περιστατικά εκφοβισμού και βίας που είναι σε έξαρση στα σχολεία.

Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που έπεσε θύμα bullying και δολοφονήθηκε το 2015, μίλησε στην ΕΡΤ για την έξαρση της βίας στις νεαρές ηλικίες, που  ταλαιπωρούν την μαθητική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία.

«Όταν ακούμε τέτοια γεγονότα, αναβιώνουμε αυτό που συνέβη στο δικό μας παιδί. Είναι θλιβερό για όλη την κοινωνία. Δυστυχώς, υπάρχει ατιμωρησία, Εμείς παλέψαμε με δικαστήρια, αλλά μόνο εμείς τιμωρηθήκαμε. Πρώτα ο Βαγγέλης και μετά εμείς. 

Η οικογένεια μας, δικάστηκε ισόβια, σε ισόβιο πόνο». 

1 στα 3 παιδιά δηλώνει ότι έχει δεχθεί εκφοβισμό

Όλα αυτά, την ώρα που οξύνεται το πρόβλημα της βίας μεταξύ ανηλίκων, όπως δείχνουν τα αλλεπάλληλα νέα περιστατικά που καταγράφονται μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Στη Θεσσαλονίκη, 13χρονοι ξυλοκόπησαν άγρια συμμαθητές τους κατά τη διάρκεια εκδρομής, ενώ μέσα στις πρώτες δώδεκα ώρες έναρξης της πλατφόρμας stop bullying έγιναν ήδη έξι καταγγελίες για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού.

Καθημερινά καταγράφονται όλο και πιο σκληρά περιστατικά βίας και εκφοβισμού στα σχολεία όλης της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα στα τρία παιδιά δηλώνει ότι έχει δεχθεί εκφοβισμό.

Η πλατφόρμα καταγγελιών

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Stop-bullying.gov.gr, που ανακοινώθηκε χθες, Τρίτη (9/4) από την κυβέρνηση, δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και γονείς να κάνουν επώνυμες καταγγελίες περιστατικών ενδοσχολικής βίας.

Την ίδια ώρα πάντως, η εθνική στρατηγική και καμπάνια για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, περιλαμβάνει αλλαγές στις απουσίες και τις αποβολές, καθώς και στη χρήση των κινητών τηλεφώνων, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ενδοσχολική βία με  αυταρχικές ποινές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα