Μητρόπολη Μεσογαίας για μη τήρηση μέτρων: Το πρόστιμο θα πληρωθεί από το φιλόπτωχο ταμείο

Μητρόπολη Μεσογαίας για μη τήρηση μέτρων: Το πρόστιμο θα πληρωθεί από το φιλόπτωχο ταμείο
Στιγμιότυπο από εκκλησία Eurokinissi

Ότι το πρόστιμο που επεβλήθει για μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων σε ναό του Κορωπίου και στη νεωκόρο θα πληρωθεί από τα Φιλόπτωχα Ταμεία διαμηνύει η Μητρόπολη Μεσογαίας

Σκληρή ανακοίνωση με την οποία φέρεται κατά της κυβέρνησης για τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού και κατά πολίτη που κατήγγειλε την διενέργεια λειτουργίας παρουσία πιστών εξέδωσε η Μητρόπολη Μεσογαίας, διαμηνύοντας ότι τα πρόστιμα που επεβλήθησαν σε ναό του Κορωπίου και την νεωκόρο θα πληρωθούν από τα Φιλόπτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων.

Στην ανακοίνωσή της η Μητρόπολη επιβεβαιώνει την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων, αναφέροντας πως στον ναό “βρέθηκαν μια χούφτα άνθρωποι να λατρεύσουν”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, ύστερα από επίμονες οχλήσεις και καταγγελία ασεβέστατου πολίτη για ναό του Κορωπίου, υποχρεώθηκε η Αστυ­νομία να επιβάλει πρόστιμο στον ναό 1500€ και στη νεωκόρο 300€, επειδή σε έναν χώρο 500 τ.μ. βρέθηκαν μια χούφτα άνθρωποι να λατρεύ­σουν, Κυριακή μέρα, τον Θεό.

Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας. Ο ιερέας και οι Επίτροποι συνελήφθησαν εκτός του ναού.

Κατανοούμε την ενέργεια της Αστυνομίας, η οποία υποχρεούται να εφαρ­μό­σει τους όποιους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις.

Δεν κατανοούμε καθόλου τον παραλογισμό με τον οποίο η Κυβέρνηση επι­βάλλει ασύνετα, εξωφρενικά, αντιλαϊκά και εντελώς ασεβή και απαξι­ω­τικά για τον άνθρωπο και την Εκκλησία μέτρα.

Το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν που έκανε την απαράδεκτη καταγ­γελία, χωρίς κανένα απολύτως έννομο συμφέρον, χωρίς κανέναν κίνδυνο της δημόσιας υγείας, μόνο από αντιεκκλησιαστική εμπάθεια, την οποία δυστυχώς νομιμοποιεί το Κράτος. Οι τέτοιου τύπου τύποι αποτελούν την απειλή της κοινωνίας και όχι οι απλοί πιστοί, που στρέφονται προς τον Θεό, σαν το έσχα­το αποκούμπι τους, μάλιστα μέσα σε τόσο δύσκολες μέρες.

Δηλώνουμε ότι προς το παρόν οι ναοί μας θα εξακολουθούν να λειτουρ­γούν σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της υγείας που ισχύουν παντού και με απόλυτο σεβα­σμό στη λογική και στην κοινωνία, τα δε τυχόν επιβαλ­λόμενα πρόστι­μα εξαιτίας των αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων, θα επι­βαρύνουν αποκλει­στικά τα Φι­λό­πτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητρο­πό­λεώς μας. Ό,τι μαζέψαμε από τους εκκλησιαζό­μενους πιστούς για τους φτωχούς, τώρα πρέπει να το δώσουμε σε πρόστιμα. Καιρός εκτός από τους πιστούς να τιμωρηθούν και οι φτωχοί… Εκεί φτάσαμε.

Προτρέπουμε δε αυτόν που κατήγγειλε ως ποινικό αδίκημα την ευλάβεια των αγνών πιστών, που κανέναν δεν ενόχλησαν, να καταβάλει, αν όχι όλο έστω κάποιο ποσό στον λογαριασμό της Μητροπόλεως για τους φτωχούς, μήπως και του συγχωρέσει ο Θεός καμιά αμαρτία!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!”

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα