Ναυάγιο στη Λέσβο: Εντοπίστηκε σορός αγνοούμενου ναυτικού

Διαβάζεται σε 2'
Ναυάγιο στη Λέσβο: Εντοπίστηκε σορός αγνοούμενου ναυτικού
Έρευνες για επιζώντες ναυαγίου EUROKINISSI

Οι αρχές εντόπισαν σορό αγνοούμενου ναυτικού από το πλοίο που βυθίστηκε στη Λέσβο. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 ναυτικών.

Τη σορό ενός αγνοούμενου άνδρα από το φορτηγό πλοίο που βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου, εντόπισαν οι Λιμενικές Αρχές το απόγευμα της Κυριακής (26/11).

Στο πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο από Αίγυπτο προς Τουρκία, επέβαιναν 14 άτομα, εκ των οποίων ο ένας έχει ήδη διασωθεί και μεταφερθεί στο Βοστάνειο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για έναν Αιγύπτιο, ο οποίος εντοπίστηκε από ελικόπτερο πάνω σε ένα βαρέλι και παρά το ότι είχε τραύματα στο κεφάλι, είναι καλά στην υγεία του.

 

Υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λέσβου, για τον εντοπισμό των 12 ναυτικών του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες που βυθίστηκε υπο αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο.

Τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν λόγω κακοκαιρίας.

Το φορτηγό πλοίο “Raptor” με σημαία Κομόρες ήταν έμφορτο με αλάτι. Περίπου 6.000 τόνοι βρίσκονταν στα αμπάρια του με προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.

Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (Ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου
Ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου EUROKINISSI

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δήλωσε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου. Ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday σε παραπλέοντα σκάφη αλλά το RAPTOR χάθηκε από τα ραντάρ.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα ξημερώματα ο καπετάνιος συνάντησε κακοκαιρία και μάλιστα πλευρικό άνεμο, έως 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρξει εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, λόγω του έντονου κυματισμού στη θαλάσσια περιοχή, το πλοίο πιθανόν να πήρε νερό στα αμπάριά του μετατοπίζοντας το φορτίο.

Δείτε πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες στο σημείο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα