Ναυάγιο στη Λέσβο: Στους 17 οι νεκροί – Συνεχίζονται οι έρευνες

Ναυάγιο στη Λέσβο: Στους 17 οι νεκροί – Συνεχίζονται οι έρευνες
To Νησί

Στους 17 ανέβηκαν οι νεκροί από το ναυάγιο στη Θερμή της Λέσβου αφού εντοπίστηκε νεκρός και νεαρός άνδρας.

Στους 17 ανέβηκαν οι νεκροί του ναυαγίου βάρκας με μετανάστες και πρόσφυγες στην περιοχή Πεταλίδι της Θερμής στη Λέσβο.

Το πρωί της Πέμπτη βρέθηκε και ο 17ος νεκρός, ένας νεαρός άνδρας. Ολες οι υπόλοιποι νεκροί είναι γυναίκες.

Στο μεταξύ μετά την εύρεση μιας ακόμα γυναίκας στα βράχια της περιοχής του ναυαγίου αυξήθηκαν σε 10 οι διασωθείσες όλες γυναίκες. Έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης σύμφωνα με το Νησί.

Πλακιωτάκης: Αδίστακτοι οι διακινητές

“Για μια ακόμα φορά, η ανοχή της Τουρκιάς στα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών κόστισε ανθρώπινες ζωές. Όσο η τουρκική ακτοφυλακή δεν εμποδίζει τη δράση τους, τόσο οι διακινητές στοιβάζουν δυστυχισμένους ανθρώπους, χωρίς μετρά ασφαλείας, σε σκάφη που δεν αντέχουν στις καιρικές συνθήκες, θέτοντας τις ζωές τους σε θανάσιμο κίνδυνο”, δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφορικά με τα δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης σε Κύθηρα και Μυτιλήνη.

“Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και εθελοντών, διέσωσαν χθες δεκάδες συνανθρώπους μας, στα Κύθηρα και τη Μυτιλήνη. Δυστυχώς, όχι όλους. Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο δεν το κάνει, θα θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές”, τόνισε ο υπ. Ναυτιλίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα