Νέα πρωτόκολλα στις ξεναγήσεις χωρίς να τα γνωρίζουν οι αρμόδιοι

Νέα πρωτόκολλα στις ξεναγήσεις χωρίς να τα γνωρίζουν οι αρμόδιοι
Τουρίστες. Φωτο αρχείου. Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εντονη η αντίδραση της ομοσπονδίας FedHATTA, για τα νέα πρωτόκολλα που ισχύουν σε χώρους αρχαιολογικού, ιστορικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, χωρίς να τους έχουν γνωστοποιηθεί.

Προβλήματα παρατηρούνται στις ξεναγήσεις των επισκεπτών σε χώρους αρχαιολογικού, ιστορικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, καθώς ισχύουν νέα πρωτόκολλα για τα οποία τα τουριστικά γραφεία δεν είχαν ενημερωθεί, προκειμένου να προσαρμόσουν τις ξεναγήσεις τους.

Η νέα εγκύκλιος που περιλαμβάνει επικαιροποιημένα πρωτόκολλα ασφαλείας (π.χ. την ανάγκη χρήσης ασύρματης ξενάγησης), δεν κοινοποιήθηκε στην ομοσπονδία, ως κύριο φορέα του οργανωμένου τουρισμού στην Ελλάδα, αλλά ούτε και σε άλλους φορείς (π.χ. Συνδέσμους Ξεναγών) που εμπλέκονται άμεσα με το ζήτημα.

«Πρόκειται για μια σοβαρή και εν πολλοίς απαράδεκτη παράλειψη, η οποία αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μας στους διεθνείς επισκέπτες της. Δεν είναι δυνατόν να εκδίδεται Επικαιροποίηση των Πρωτοκόλλων χωρίς αυτή να κοινοποιείται στους φορείς και στα σχετικά επαγγελματικά σωματεία τα οποία οφείλουν να την εφαρμόσουν. Η ομοσπονδία έχει ζητήσει σαφή και ξεκάθαρα πρωτόκολλα και κανονισμούς στον τουρισμό από την 1η Ιανουαρίου και έχει ζητήσει επανειλημμένα τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού σε επίλυση ζητημάτων του κλάδου, χωρίς όμως να έχει λάβει απάντηση.

Αποτέλεσμα είναι ότι ενώ η εφετινή χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, εμείς ακόμα συζητούμε για εκκρεμότητες που δεν θα έπρεπε να εμφανίζονται σήμερα στο προσκήνιο.

Ζητούμε στο εξής να γινόμαστε άμεσα κοινωνοί οποιασδήποτε ανακοίνωσης άπτεται του έργου των τουριστικών γραφείων, με εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι την ημερομηνία θέσης της σε ισχύ, ώστε να είμαστε σε θέση να την κοινοποιήσουμε με τη σειρά μας έγκαιρα στους άμεσα ενδιαφερόμενους», επισημαίνει ο πρόεδρος της FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα