Νέα Σμύρνη: Απολογούνται οι τρεις κατηγορούμενοι για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της 14χρονης

Νέα Σμύρνη: Απολογούνται οι τρεις κατηγορούμενοι για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της 14χρονης
Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης Getty Images/iStockphoto

Οι τρεις άντρες κατηγορούνται για τα αδικήματα της μαστροπείας, γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και παιδικής πορνογραφίας. Πού στρέφεται η ποινική έρευνα.

Ενώπιον της 31ης Ανακρίτριας θα οδηγηθούν σήμερα, Παρασκευή (24/03), το μεσημέρι για τις απολογίες τους οι τρεις κατηγορούμενοι για την αποτρόπαια υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης του 14χρονου κοριτσιού φιλοξενούμενου σε δομή στη Νέα Σμύρνη.

Οι τρεις άντρες, που τους αποδίδονται αποκρουστικές πράξεις σε βάρος του παιδιού, καλούνται να απολογηθούν για βαριές κατηγορίες που κατά περίπτωση αφορούν τα αδικήματα της μαστροπείας, γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και παιδικής πορνογραφίας. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και πρώην φιλοξενούμενος σε δομή της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου”, ο οποίος είχε καταγγείλει τις συνθήκες της δομής και εν συνεχεία είχε αναιρέσει τα καταγγελλόμενα του.

Η υπόθεση γεννά ερωτηματικά για το πώς ένα παιδί που τέθηκε με εισαγγελική εντολή σε δομή για να προστατευθεί από κακοποιητικές συμπεριφορές, βρέθηκε να μεταφέρεται σε ξενοδοχείο για να υποστεί σεξουαλική κακοποίηση “έναντι αμοιβής”. Οι φόβοι των αρχών είναι πως πίσω από την υπόθεση της 14χρονης ενδέχεται να υπάρχει μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας που παρασύρει παιδιά.

Η ποινική έρευνα που ξεκινά από σήμερα η δικαστική λειτουργός, καλείται να δώσει απαντήσεις και προς αυτήν την κατεύθυνση που ενδέχεται να αφορά και άλλα παιδιά και, όχι μόνο το 14χρονο κορίτσι που “χάνονταν και επέστρεφε στην δομή προστασίας νεανίδων” σύμφωνα με καταθέσεις . Καλούνται επίσης οι αρχές να εντοπίσουν είτε από τις καταθέσεις της μαθήτριας και άλλων είτε από την εξαγωγή δεδομένων από το κινητό του θύματος, αλλά και των κατηγορούμενων, κάθε άλλο εμπλεκόμενο στην υπόθεση.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται πως η μαθήτρια ήρθε σε επαφή αρχικά με τον θεωρούμενο ως πρωταγωνιστή στην δικαογραφία, τον 29χρονο αλλοδαπό με τον οποίο το παιδί φέρεται να δήλωσε αρχικά, πως “είχε σχέση”. Ο εν λόγω κατηγορούμενος είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών. Στην συνέχεια ο 29χρονος, σύμφωνα με όσα του καταλογίζονται, κανόνισε να συναντά η 14χρονη “πελάτες”. Οι δύο συγκατηγορούμενοι του 29χρονου που θα απολογηθούν σήμερα, ένας 24χρονος και ένας 25χρονος, βρέθηκαν με το παιδί στο ξενοδοχείο της φρίκης στο Μεταξουργείο όπου έγινε η καταγραφή σε βίντεο του, τουλάχιστον ενός, σύμφωνα με την δικογραφία, βιασμού του κοριτσιού. Το υλικό αυτό εκτιμάται πως έχει ήδη ή επρόκειτο να διατεθεί σε ενδιαφερόμενους έναντι αμοιβής.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα