Νέο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Αθήνα – Ξεκινά τα πιλοτικά δρομολόγια

Νέο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Αθήνα – Ξεκινά τα πιλοτικά δρομολόγια
Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στους δρόμους της Αθήνας Glomex

Πρόκειται για το τρίτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο που φτάνει στη χώρα μας. Αρχίζει δοκιμαστικά δρομολόγια με επιβάτες από σήμερα και για δύο μήνες.

Στην Αθήνα, από σήμερα, Τετάρτη (21/10), και για δύο μήνες θα ξεκινήσει να κάνει δοκιμαστικά δρομολόγια το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο.

Το λεωφορείο ήρθε από την Κίνα και πρόκειται για το τρίτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο που φτάνει στην Ελλάδα, μετά από κάλεσμα που είχε απευθύνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε αρκετές χώρες για νέας τεχνολογίας λεωφορεία.

Το εν λόγω λεωφορείο θα πραγματοποιεί δρομολόγιο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα χρειάζεται έκδοση εισιτηρίου κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος.

Στο όχημα θα μπορούν να μπουν 46 όρθιοι επιβάτες και 27 καθήμενοι, ενώ υπάρχει και θέση για ΑμεΑ, όπως και ράμπα για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Το λεωφορείο προσαρμόστηκε στην εποχή του κορονοϊού με τις απαραίτητες σημάνσεις για μία κενή θέση, ενώ σημειώνεται πως μεταξύ των καινοτομιών είναι και η ύπαρξη θυρών USB για τη φόρτιση των κινητών τηλεφώνων των επιβατών.

Με το πέρας των δύο μηνών, αναμένεται ένα ακόμη ηλεκτροκίνητο λεωφορείο, ευρωπαϊκής τεχνολογίας αυτή τη φορά, ενώ έπειτα θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός, ώστε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να καταλήξει σε συμφωνία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα