Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ

Διαβάζεται σε 1'
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Συλλαλητήριο στην Αθήνα από φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς ενάντια στο νομοσχέδιο για την δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 12:00 στα Προπύλαια.

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνεται σήμερα, Πέμπτη (15/2), στις 12:00 στα Προπύλαια, κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Στην πανελλαδική κινητοποίηση έχουν δηλώσει συμμετοχή Φοιτητικοί Σύλλογοι, μαθητές, εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό) των πανεπιστημίων.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και αυτή την εβδομάδα, προκηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. “Στηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων” αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Αντίστοιχα και η ΔΟΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν επίσης στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), την Πάτρα (πλατεία Γεωργίου), και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα