Νίκος Κάτσικας: Θύμα δολοφονικής επίθεσης ο δημοσιογράφος – Συνελήφθη ένας ύποπτος στο Κάιρο

Νίκος Κάτσικας: Θύμα δολοφονικής επίθεσης ο δημοσιογράφος – Συνελήφθη ένας ύποπτος στο Κάιρο
Νίκος Κάτσικας Facebook

Η αιγυπτιακή Εισαγγελία ερευνά τον θάνατο του Έλληνα δημοσιογράφου, Νίκου Κάτσικα, ο οποίος βρέθηκε μαχαιρωμένος μέχρι θανάτου στο σπίτι του στη Γκίζα το Σάββατο. Συνελήφθη ένας ύποπτος.

Μαχαιρωμένος στο σπίτι του στη γειτονιά Σέιχ Ζαγιέντ της Γκίζας βρέθηκε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο, ο οποίος εδώ και αρκετές ημέρες δεν είχε δώσει σημάδι ζωής και εντοπίστηκε νεκρός το Σάββατο.

Όπως αναφέρει το ahramonline, η αιγυπτιακή εισαγγελία ερευνά τον θάνατο του Έλληνα δημοσιογράφου, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός ταχυμεταφορέα που εργαζόταν σε ένα εστιατόριο και γνώριζε το θύμα πριν από τη δολοφονία.

Δικαστικές πηγές μάλιστα τις οποίες επικαλείται η αιγυπτιακή ιστοσελίδα, αναφέρουν ότι η ληστεία πιστεύεται ότι ήταν το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία του άτυχου δημοσιογράφου.

Ο Νίκος Κάτσικας είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016, και στην ιστορική εφημερίδα «Φως» του Καΐρου από τη δεκαετία του 2000 (ανέλαβε και εξέδωσε 550 φύλλα από τα 700 περίπου που συνολικά μετράει η συγκεκριμένη έκδοση).

Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου (συνέχεια του ιστορικού Φωτός), της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».

Εργαζόταν με πείσμα και πάθος με στόχο τη διατήρηση του ρόλου των Αιγυπτιώτικων ΜΜΕ ως «γέφυρας του Ελληνισμού που παρεπιδημεί στην αγαπημένη μας Χώρα του Νείλου με την ακόμα πιο αγαπημένη Μητέρα Πατρίδα», όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο φωτογραφικό λεύκωμα «150 χρόνια Ελληνικός Τύπος στη Χώρα του Νείλου», το οποίο εκδόθηκε το 2016 και την επιμέλειά του είχε ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Ήταν αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου. Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, τον οποίο έχει ακολουθήσει σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Η οικογένεια του ΑΠΕ-ΜΠΕ αποχαιρετά τον Νίκο Κάτσικα

Συντετριμμένη από την αιφνίδια απώλεια του συναδέλφου μας, Νίκου Κάτσικα, η οικογένεια του ΑΠΕ-ΜΠΕ τον αποχαιρετά και εκφράζει σύσσωμη τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους του.

Ο εκλιπών υπήρξε σταθερά για πολλά χρόνια βασικός συνεργάτης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, αποτελώντας έτσι το συνδετικό κρίκο με την πατρίδα για τους Αιγυπτιώτες Έλληνες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα