Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων έγινε μάθημα

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων έγινε μάθημα
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων News247.gr

Δημιουργήθηκε το μάθημα "Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων" στο Mathesis προς τιμήν του μεγάλου έργου του Γιάννη Σειραδάκη στην αστρονομία και στην αρχαιολογία.

Το νέο μάθημα του Mathesis «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων» δημιουργήθηκε από την αγάπη ενός ξεχωριστού ανθρώπου που δεν είναι πια μαζί μας για την αστρονομία και την αρχαιολογία, και ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια φίλων που γενναιόδωρα συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή.

Ο Γιάννης Σειραδάκης ερεύνησε όσο λίγοι άνθρωποι τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Όπως ο ίδιος έλεγε, ο αρχαίος αυτός αστρονομικός υπολογιστής «αποτελεί για την τεχνολογία ό,τι η Ακρόπολη για την αρχιτεκτονική». Με την μεταδοτικότητα και την ευγένεια που τον διέκρινε, μας μίλησε για την ανακάλυψη του Μηχανισμού, για τον τρόπο λειτουργίας και τα τεχνολογικά του θαύματα, για τους εκπληκτικούς αστρονομικούς υπολογισμούς που πραγματοποιούσε, για τις σύγχρονες αναπαραστάσεις και για το «εγχειρίδιο χρήσης» του.

Ο Γιάννης Σειραδάκης Eurokinissi

 

Όταν ο Γιάννης Σειραδάκης έφυγε από κοντά μας, θελήσαμε σαν έναν ελάχιστο φόρο τιμής να προσφέρουμε τις βεβαιώσεις παρακολούθησης του μαθήματός του δωρεάν προς όλους. Στην προσπάθειά μας αυτή βοήθησε καίρια η Επιτροπή Κληροδοτήματος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, σε δωρεά της οποίας στηρίχθηκε το μάθημα. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την Παγκρητική Ένωση Αμερικής που συνέβαλε στο να γίνει το μάθημα του σπουδαίου αυτού Χανιώτη προσβάσιμο χωρίς κανένα κόστος σε όποιον επιθυμεί να το δει. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να δώσουμε επίσης στην Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού που αφιλοκερδώς επιμελήθηκε το μάθημα και δημιούργησε το συνοδευτικό υλικό του.

Το έργο του Γιάννη Σειραδάκη αλλά κυρίως η καλοσύνη και το ήθος του θα συνεχίσουν να αποτελούν για εμάς παράδειγμα και έμπνευση.

Πληροφορίες για το μάθημα:

https://mathesis.cup.gr/

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα