Παγώνη για κορονοϊό: Ξεχάστε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Παγώνη για κορονοϊό: Ξεχάστε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Η Ματίνα Παγώνη Youtube

"Δε μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Αυτό σημαίνει συνωστισμός", τόνισε πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κ. Παγώνη. Η διαφορά κορονοϊού και απλής γρίπης.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς ρεβεγιόν θα πρέπει να κάνουμε φέτος, προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός, όπως τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

“Δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αυτό σημαίνει συνωστισμός. Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Παγώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ υπογράμμισε ότι μόνο στην περίπτωση που θα έχουμε διψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων, θα μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν.

Ταυτόχρονα, η κ. Παγώνη δήλωσε ότι τα 1.000 με 2.000 κρούσματα ημερησίως είναι ένα απίθανό σενάριο. “Εάν όντως ισχύσουν (τόσα κρούσματα), τα πράγματα θα είναι παρά πολύ δύσκολα” είπε, προειδοποιώντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε στις γιορτές.

Η διαφορά κορονοϊού και απλής γρίπης

“Τα συμπτώματα γρίπης – COVID είναι ιδία περίπου. Στη γρίπη είναι λίγο διαφορετικά, απλό συνάχι, δεν έχουμε δύσπνοια. Στον COVID αναπτύσσεται πυρετός πάνω από 38, αλλά ξεκινάει με δέκατα, κάποιος δεν το συνειδητοποιεί αμέσως”, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα