Πάρος: Οργή λαού για τις παράνομες ξαπλώστρες – “Ελεύθερες παραλίες για όλους”

Πάρος: Οργή λαού για τις παράνομες ξαπλώστρες – “Ελεύθερες παραλίες για όλους”
parianostypos.gr

Την καταπάτηση των παραλιών της Πάρου από ομπρέλες και ξαπλώστρες καταγγέλλουν οι πολίτες της Πάρου και υπερασπίζονται το δικαίωμα όλων για ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές.

Ακτιβιστική δράση στην παραλία Μαρτσέλο της Παροικιάς πραγματοποίησε την Κυριακή (30/7) η συλλογικότητα “Κίνηση Πολιτών Πάρου για τις Παραλίες” που διεκδικεί ελεύθερες παραλίες για όλους, όπως γράφει χαρακτηριστικά και στο πανό πίσω από το οποίο πραγματοποιήθηκε η πορεία στην παραλία.

Η νέα αυτή παρέμβαση είναι η δεύτερη που γίνεται σε παραλία της Πάρου, μετά την Σάντα Μαρία, διεκδικώντας να φύγουν οι ξαπλώστρες που καταπατούν τον ελεύθερο χώρο.

Η κινητοποίηση ήταν ιδιαίτερα μαζική, με τους διαδηλωτές να προχωρούν στη συμβολική “ανακατάληψη” της παραλίας από τις επιχειρήσεις που έχουν τοποθετήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Εικόνες από την πορεία στην παραλία, μετέδωσε ο parianostypos.gr:

Το κάλεσμα σε συμμετοχή στη διαμαρτυρία για την παραλία Μαρτσέλο, ανέφερε: «Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στο δημόσιο χώρο, το δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε τις παραλίες μας που καταπατούνται από άπληστους, κοινωνικά ανεύθυνους επιχειρηματίες που καταλαμβάνουν παραλίες στο σύνολό τους ή υπερβαίνουν τα όριά τους μέχρι και 100 φορές περισσότερο από την έκταση που νομίμως μισθώνουν».

Η συλλογικότητα αποτελείται από πολίτες του νησιού που, όπως σημειώνουν, τους ενώνει η έγνοια για τη συρρίκνωση του δημόσιου χώρου και τον εκτοπισμό του κόσμου από τις παραλίες του τόπου του.

Ανησυχούν, όπως υποστηρίζουν, για την παγίωση της ανομίας και ασυδοσίας στις παραλίες της Πάρου από επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τμήματα παραλιών και καταλαμβάνουν αυθαίρετα με ξαπλώστρες και ομπρέλες τον κοινόχρηστο χώρο πολύ πέραν των ορίων που προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης που έχουν υπογράψει.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα