Πάσχα 2022: Έλεγχοι στο λιμάνι για “ελληνοποιήσεις” αμνοεριφίων και αυγών

Πάσχα 2022: Έλεγχοι στο λιμάνι για “ελληνοποιήσεις” αμνοεριφίων και αυγών
ΥΠΑΑΤ

Εντατικοί έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά για την ποιότητα αυγών και μανοεριφίων ενόψει του Πάσχα και προς αποφυγή "ελληνοποιήσεων".

Στο λιμάνι του Πειραιά παραβρέθηκαν νωρίς το πρωί της Μ. Τρίτης (19/4) μεικτά κλιμάκια αποτελούμενα από στελέχη της ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή  Μονάδα Ελέγχου Αγοράς) του Τμήματος Κτηνιατρικής και του Λιμενικού Σώματος, με στόχο τη διάθεση στην αγορά προϊόντων ποιοτικά ελεγμένων και την προστασία των παραγωγών και των καταναλωτών ενόψει Πάσχα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι γίνονται για την αποτροπή των «ελληνοποιήσεων» αμνοεριφίων και αυγών και στο λιμάνι παραβρέθηκαν σήμερα οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, ο Κλαδάρχης Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων Γιώργος Σκανδάλης και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Σπύρος Ευαγγελίδης.

Οι Γενικοί Γραμματείς τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της εγρήγορσης, ευχαρίστησαν τα μέλη των κλιμακίων για τον ζήλο και την ευσυνειδησία με την οποία εργάζονται επί 24ωρου βάσεως και τα συνεχάρησαν για το έργο τους.

Υπό τον συντονισμό Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, με υπεύθυνη τη Γενική Γραμματέα Χριστιάνα Καλογήρου και Επιχειρησιακή Συντονίστρια την κτηνίατρο Αναστασία Χαραλαμποπούλου, με τη συμμετοχή των μεικτών κλιμακίων της ΔΙΜΕΑ, του ΣΔΟΕ, της ΕΛΑΣ, του Λ.Σ. της ΑΑΔΕ, της Οικονομικής Αστυνομίας, των Τελωνείων, των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, του ΕΦΕΤ και του ΕΛΓΟ, πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι στα σημεία εισόδου της Χώρας, στους κεντρικούς οδικούς άξονες, σε σφαγεία και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, σε κεντρικές αγορές, σε κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ, με στόχο να αποτραπούν «ελληνοποιήσεις» εισαγόμενων αμνοεριφίων και αυγών.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα