Πατέρας αγνοούμενου: “Ακόμα ελπίζουμε” – Συνεχίζονται στο σκοτάδι οι έρευνες

Πατέρας αγνοούμενου: “Ακόμα ελπίζουμε” – Συνεχίζονται στο σκοτάδι οι έρευνες
Cretapost.gr

Κορυφώνεται η αγωνία για τον εντοπισμό της άτυχης οικογένειας - Εξαιρετικά δύσκολη η μεγάλη επιχείρηση που θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα - Τι δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας.

Άκαρπες είναι έως αυτή την ώρα οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε το βράδυ του Σαββάτου από τα ορμητικά νερό του ποταμού Γεροπόταμου, στη Μεσαρά στην Κρήτη. Οι αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο, ενώ η αγωνία κορυφώνεται καθώς έχει βραδιάσει.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr, στο σημείο βρίσκεται ο Μανώλης Γιαννακάκης, πατέρας του 29χρονου από τον Άγιο Νικόλαο, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους “ακόμα ελπίζουμε…”. Πηγές αναφέρουν ότι το ζευγάρι που επέβαινε στο αυτοκίνητο, έχει ένα μωράκι μόλις 6 μηνών, το οποίο είχαν αφήσει στα πεθερικά της κοπέλας στο Καλό Χωριό για να μεταβούν στην εκδήλωση.

Ο Μανώλης Γιαννακάκης, συγγενείς αλλά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής επανέρχονται στο θέμα της μεγάλης επικινδυνότητας στο σημείο μιας και δεν υπάρχει καθόλου σήμανση.Τις έρευνες συνδράμει και η ομάδα υποβρύχιων καταστροφών ενώ ένα σκάφος από το Λιμεναρχείο θα προστεθεί στα δυο που συμμετέχουν στις έρευνες.

“Υπάρχουν σημεία που φτάνουν τα 10 μέτρα”

Ο επικεφαλής της έρευνας, Ν. Λαγουδάκης, δήλωσε πως είναι εξαιρετικά δύσκολη η προσπάθεια ανεύρεσης των αγνοουμένων και οι έρευνες θα συνεχιστούν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

“Είναι τεράστια η έκταση και γι΄αυτό συνεχίζουμε κι απόψε τη νύχτα, με 40 πυροσβέστες που απέμειναν και το πρωί θα αυξήσουμε δυνάμεις, για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τους αγνοούμενους. Το νερό δεν έχει υποχωρήσει, παρόλο που δεν έβρεξε σήμερα στην περιοχή. Υπάρχουν σημεία που φτάνουν τα 10 μέτρα”, δήλωσε ο Ν. Λαγουδάκης.

Αν και το σκοτάδι δεν βοηθά, θα συνεχιστεί όλο το βράδυ η έρευνα, ενώ το επόμενο πρωί θα χρησιμοποιηθεί ξανά το drone.

Βρέθηκε εξάρτημα του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε

Το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή των ερευνών εντοπίστηκε εξάρτημα αυτοκινήτου Hundai – τη μάρκα δηλαδή του εξαφανισμένου IX, το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στο όχημα που χάθηκε στο ποτάμι. Ειδικότερα, το εξάρτημα βρέθηκε να επιπλέει στην παραλία του Αφραθιά και παραδόθηκε στις Αρχές από το “Διαsosτε τη Μεσαρά”.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε έχουν ενταθεί οι έρευνες, ενώ σκάφος του Λιμενικού πλέει στα ανοιχτά αναζητώντας ίχνη των αγνοούμενων. Επίσης συνεχίζονται οι έρευνες στην κοίτη του ποταμού.

“Ελάτε, πνιγόμαστε”

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ένα από τα θύματα τηλεφώνησε την ώρα που τους είχε παρασύρει ο ποταμός, λέγοντας “ελάτε γιατί πνιγόμαστε”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το τηλεφώνημα τους προς την Αστυνομία για έκκληση βοήθειας καθώς η κλήση διεκόπη απότομα και χάθηκε η επικοινωνία.

Εκτιμάται οτι από το σημείο που εντοπίζεται το τελευταίο στίγμα μέχρι την θάλασσα είναι 16-17 χιλιόμετρα. Ωστόσο κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν κάποια μικροφράγματα που εμποδίζουν κάπως τη μεγάλη ροή του νερού.

Το χρονικό

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν η 30χρονη οδηγός, ο 29χρονος σύζυγος της καθώς επίσης η 58χρονη μητέρα και η 21χρονη αδερφή της. Η οικογένεια από τον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων είχε μεταβεί σε κοινωνική εκδήλωση στην περιοχή της Πόμπιας.

Η οικογένεια της 30χρονης – η μητέρας της και οι δυο αδερφές της – μένουν στις Αρχάνες ενώ η ίδια με το σύζυγο της διαμένουν στον Άγιο Νικόλαο, τόπο καταγωγής του άνδρα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι κατά την επιστροφή από την εκδήλωση, η οικογένεια μπέρδεψε τις διαβάσεις καθώς δεν υπήρχε σήμανση και επιχείρησε να περάσουν από διάβαση που την περνούσε το ποτάμι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα