Πατήσια: Συνελήφθη 53χρονος για πλαστογραφία εγγράφων – Λειτουργούσε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο

Διαβάζεται σε 2'
ΕΛΑΣ
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου)( (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Για πλαστογραφία και κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων συνελήφθη ένας 53χρονος στα Πατήσια ενώ εντοπίστηκε πως λειτουργούσε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο.

Στη σύλληψη ενός 53χρονου για πλαστογραφία και κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων προχώρησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής στα Πατήσια.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο 53χρονος δραστηριοποιούνταν στην κατάρτιση και εμπορία πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων που προορίζονταν για την παράνομη διακίνηση μεταναστών ή τη παράνομη νομιμοποίηση τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τουλάχιστον από το 2020.

Για το σκοπό αυτό λειτουργούσε ένα πλήρες εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, έχοντας ειδίκευση σε έντυπα χορήγησης αιτούντος πολιτικού ασύλου Ελλάδας και δελτία ταυτότητας ιταλικών αρχών.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, από την εμπορία των εγγράφων εκτιμάται πως αποκόμιζε χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 300 έως και 800 ευρώ ανά έγγραφο, ανάλογα με το είδος και τη χώρα προέλευσης του εγγράφου.

Κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • 290 δελτία ταυτότητας, εκ των οποίων τα 286 Ιταλικών Αρχών,
  • πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων (ηλεκτρονικός υπολογιστής, 2 πλαστικοποιητές, 2 εκτυπωτές, μεταλλική μήτρα με ανάγλυφο εντύπωμα ιταλικών αρχών και πλήθος γραφικής ύλης),
  • άδεια ικανότητας οδήγησης ιταλικών αρχών,
  • 2 δελτία αιτούντος πολιτικού ασύλου ελληνικών αρχών και
  • 2 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα