Πάτρα: Εφιάλτης διαρκείας για τον 15χρονο που ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα του

Διαβάζεται σε 2'
Πάτρα: Εφιάλτης διαρκείας για τον 15χρονο που ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα του
Εικόνα αρχείου iStock

Η οικογένεια του 15χρονου που ξυλοκοπήθηκε στην Πάτρα λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων από τον πατέρα και τον θείο απασχολεί το Χαμόγελο του Παιδιού από το 2012.

Το βίαιο περιστατικό που σημειώθηκε στο Σούλι της Πάτρας το Σάββατο (29/06) και αφορά στον ξυλοδαρμό του 15χρονου από τον πατέρα του όταν του αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος, φαίνεται ότι είχε επαναληφθεί στο παρελθόν.

Το παιδί νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού. Να τονιστεί πως η υπόθεση σχετικά με την κακοποίηση του 15χρονου στην Πάτρα από την οικογένειά του, απασχολεί το Χαμόγελο του Παιδιού από το 2012.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού δήλωσε πως η οικογένεια του 15χρονου απασχολεί τον οργανισμό τα τελευταία 12 χρόνια. Σύμφωνα με το pelop.gr,   ο ίδιος τόνισε ότι «Είναι πολύ πιο πολύπλοκο το θέμα. Λάβαμε τις κλήσεις από δύο πολίτες του χωριού και μας είπαν ότι είδαν το παιδί αιμόφυρτο στην πλατεία, να συνεχίζει με ξύλο να το χτυπάει ο πατέρας και στη συνέχεια να πέφτει αναίσθητο. Αυτή τη φορά θα προχωρήσει η καταγγελία και δεν θα κολλήσει κάπου. Εμείς ειδοποιήσαμε αμέσως τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα. Ξετυλίχτηκε το κουβάρι του προβλήματος όλα αυτά τα χρόνια γιατί την οικογένεια τη στηρίζαμε από το 2009. Στη συνέχεια δεχτήκαμε μια αναφορά, το 2012, για μια κατάσταση άσχημη, βία, αμέλεια. Το παιδί τότε ήταν 4 χρόνων. Το 2012 έγινε η αναφορά, έπρεπε κάποιος να παρακολουθεί την οικογένεια, το 2019 το ίδιο, το 2020 το ίδιο. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε σε μια οικογένεια παρά μόνο δίνουμε την αναφορά στον εισαγγελέα».

Ο κ. Γιαννόπουλος πρόσθεσε ότι «Το 2021 δεχτήκαμε ενημέρωση από γιατρό στο Καραμανδάνειο ότι πήγε ο πατέρας το παιδί και είπε στον γιατρό να το βοηθήσει να γίνει έτσι, αλλιώς και αλλιώτικα. Να το βοηθήσει με πράγματα που δεν συνάδουν με πατέρα. Και έτσι μας είπε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι βίαιος, επικίνδυνος και το παιδί κινδυνεύει. Του ζητήσαμε να κάνει εκείνος την καταγγελία για να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Ετσι λοιπόν ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών. Και φτάνουμε στο σήμερα. Έχει ρωτήσει κανείς τα τραύματα της ψυχής πότε θα επουλωθούν; Αν επουλωθούν ποτέ…».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα