Πάτρα – Ιατροδικαστής Λέων: “Δείγμα από τα μαλλιά της Τζωρτζίνας θα δείξει την αλήθεια”

Πάτρα –  Ιατροδικαστής Λέων: “Δείγμα από τα μαλλιά της Τζωρτζίνας θα δείξει την αλήθεια”
Γρηγόρης Λέων Glomex

Τη σημασία εκταφής της 9χρονης Τζωρτζίνας για να αντληθούν στοιχεία από το τάμπλετ αλλά και να αναλυθούν οι τρίχες από τα μαλλιά της και να "δείξουν" τι συνέβη στο παρελθόν επεσήμανε ο Γρηγόρης Λέων.

Την ανάγκη ανοίγματος του τάφου της Τζωρτζίνας επισημαίνει ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, προκειμένου να αντληθούν περαιτέρω στοιχεία από το τάμπλετ με το οποίο έχει ταφεί το 9χρονο κορίτσι.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Λέων εξήγησε ότι το τάμπλετ μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τις αρχές, ενώ παράλληλα σημείωσε πως η εκταφή θα πρέπει να γίνει για έναν ακόμα λόγο, για να αναλυθούν οι τρίχες των μαλλιών του μικρού κοριτσιού.

Όπως είπε ο κ. Λέων έχει επιβεβαιωθεί η χρήση της κεταμίνης ως αιτία θανάτου. “Κάνοντας την εκταφή μπορούν να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της για να γίνει ανάλυση και να μάθουν πώς συνέβησαν τα προηγούμενα περιστατικά”, είπε.

“Η τρίχα έχει την ιδιότητα να μπορεί να μας δίνει την ανάλυση ουσιών σε βάθος χρόνου. Είναι το μόνο βιολογικό υλικό στο οποίο μπορούμε να δούμε ακόμη και πριν 2-3 μήνες αν υπήρχε η χρήση αυτής της ουσίας ή και άλλως ουσιών, με βεβαιότητα”, εξήγησε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Όπως σημείωσε στη συνέχεια, και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από εξωγενή παράγοντα. “Υπάρχουν σημάδια και τα ευρήματα μιλάνε ξεκάθαρα. Το πανάκι βρέθηκε σίγουρα στο στόμα του βρέφους και αυτό δείχνει την αιτία θανάτου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα