Πέθανε η Ματούλα του Κολωνακίου

Διαβάζεται σε 2'
matoula
Ματούλα Papadakis Press

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών η Ματούλα, μητέρα του Λορέντζο Καριέρε και μία από τις εμβληματικές περσόνες που σημάδεψαν τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση του θανάτου της Ματούλας η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Η είδηση του θανάτου της επιβεβαιώθηκε με αναρτήσεις φίλων της μέσω των social media με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμά της, χωρίς να είναι γνωστό πότε ακριβώς άφησε την τελευταία της πνοή.

Στην ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας αποχαιρέτησε τη Ματούλα, η οποία -όπως έγραψε- έφυγε από τη ζωή “πικραμένη αλλά και γεμάτη”, αφού σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις της εξέφραζε συχνά το παράπονό της για τις προβληματικές σχέσεις που είχε με τον γιο της, Λορέντζο Καριέρε.

“Εγώ έτσι θα σε θυμάμαι πάντα. Χαμογελαστή Ματούλα μου. Έφυγες πικραμένη αλλά και γεμάτη. Δεν μπόρεσα τελευταία φορά να σε βοηθήσω για το σπίτι που έψαχνες. Θα μείνεις πάντα το φιλαράκι μου. Καλή αντάμωση. Ένα ακόμα κεφάλαιο κλείνει για μένα”, έγραψε ο δημοσιογράφος.

Τον περασμένο Μάρτιο με συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 είχε αποκαλύψει ότι τής είχε γίνει έξωση από το σπίτι που έμενε παρά το γεγονός ότι πλήρωνε κανονικά και σε ερώτηση για το αν σκέφτηκε να ζητήσει βοήθεια από τον γιο της, Λορέντζο Καριέρε, η ίδια είχε πει: “Ποιον γιο μου; Δεν ασχολείται με εμένα ο γιος μου. Αυτό πρέπει να στεναχωρεί εκείνον και όχι εμένα, δεν έκανα τίποτα. Τον μεγάλωσα, τον σπούδασα, τον είχα πρίγκιπα”.

Η Ματούλα, κατά κόσμον Διαμάντω Κουτροπούλου, γεννήθηκε το 1946 στην Κόρινθο και καταγόταν από το Λεόντιο Αχαΐας και εργάστηκε ως μοντέλο και ηθοποιός.

Το όνομά της συνδέθηκε με τη “χρυσή εποχή” του Ελληνικού Κινηματογράφου, αφού μετείχε σε καλλιτεχνικές παρέες μαζί με τη Ζωή Λάσκαρη, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Ανδρέα Μπάρκουλη, τον Γιώργο Ζαμπέτα και άλλα γνωστά πρόσωπα.

Είχε παντρευτεί τον επιχειρηματία Ρομπέρτο Καριέρε τo 1974 και το 1975 απέκτησαν ένα γιο, τον Λορέντζο, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός μέσα από το reality του MEGA “Bar”, ενώ στη συνέχεια ήταν μέλος του συγκροτήματος “Φίλοι για Πάντα”.

Η Ματούλα μεταξύ άλλων είχε παίξει στην ταινία “Πρόκλησις” του 1971 και στο “Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα” το 2011.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα