Πέτρος Φιλιππίδης: Τον καλεί ο εισαγγελέας ως ύποπτο για βιασμό

Πέτρος Φιλιππίδης: Τον καλεί ο εισαγγελέας ως ύποπτο για βιασμό
Πέτρος Φιλιππίδης ERT

Ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλλιπίδης, καλείται να δώσει εξηγήσεις μετά από τρεις καταγγελίες σε βάρος του - η μία αφορά την πράξη του βιασμού και οι άλλες δύο απόπειρες βιασμού.

Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων καλείται να παράσχει εξηγήσεις ο δημοφιλής ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης για τρεις κακουργηματικές πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός κωμικός ζητείται να καταθέσει ανωμοτί στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κ. Σπυρόπουλο. Σε κάθε περίπτωση, η πλευρά του ηθοποιού έχει δικαίωμα να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Δικαιοσύνη, προκειμένου να αναπτύξει τους ισχυρισμούς του.

Στις έγγραφες εξηγήσεις του, ο γνωστός ηθοποιός θα πρέπει να αναφερθεί στις τρεις καταγγελίες που έχουν φτάσει στις εισαγγελικές αρχές μέσω του Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Η μία αφορά στο κακούργημα του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2008 και οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού (επίσης κακουργηματικής φύσεως) που εμφανίζονται να έλαβαν χώρα το 2010 και το 2014.

Μάλιστα, αναφορικά με το πρώτο περιστατικό, ήταν ο εισαγγελέας εκείνος που αναβάθμισε το αδίκημα από απόπειρα βιασμού σε τετελεσμένη πράξη.

Η καταγγελία για βιασμό

Κι αυτό γιατί η καταγγέλουσα φέρεται αρχικά να μην κατανόησε ότι οι πράξεις που απέδωσε στον ηθοποιό, συνηγορούν στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, δίχως απαραίτητα να έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Κατά τις ίδιες πηγές, το περιστατικό εμφανίζεται να έλαβε χώρα μέσα στο θέατρο.

Η πιο πρόσφατη καταγγελία είναι εκείνη γυναίκας η οποία υποστήριξε στην κατάθεσή της, ότι ο ηθοποιός αποπειράθηκε να τη βιάσει τον Αύγουστο του 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα αν και αρχικά ήταν ιδιαίτερα διστακτική να καταθέσει, τελικά -αφού υπέβαλε έγγραφη αναφορά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών- πέρασε το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου όπου επιβεβαίωσε όσα ανώνυμα έχει πει δημοσίως και στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, φέρεται να κατέθεσε πως συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της.

Η καταγγέλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά. Τελικά, όπως έχει αναφέρει η καταγγέλουσα, οι έντονες αντιδράσεις της, οδήγησαν τον ηθοποιό να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου και εκείνη ουσιαστικά να πηδήξει έξω.

Ο καταιγισμός καταγγελιών ξεκίνησε νωρίς για τον ηθοποιό, αφού σχεδόν από την αρχή του ελληνικού “#metoo” συνάδελφοι του προχώρησαν σε σειρά καταγγελιών τόσο πλημμεληματικού χαρακτήρα (προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας) όσο και κακουργηματικού (απόπειρα βιασμού και βιασμός), αλλά είχαν περάσει το χρόνο παραγραφής (15 έτη) και δεν μπορούσανν να ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα