Πύργος: Δημοτική υπάλληλος κατήγγειλε αντιδήμαρχο για σεξουαλική παρενόχληση

Πύργος: Δημοτική υπάλληλος κατήγγειλε αντιδήμαρχο για σεξουαλική παρενόχληση
shutterstock

Δημοτικής υπάλληλος στον Πύργο κατήγγειλε ότι αντιδήμαρχος την παρενοχλούσε σεξουαλικά μέσω Facebook. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι υποβαθμίστηκε η θέση της, επειδή δεν ενέδωσε.

Μια ακόμη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης βλέπει το “φως” της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος του δήμου Πύργου δέχτηκε παρενόχληση από τον τότε αντιδήμαρχο. Η υπόθεση έχει πάρει ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης με την κατάθεση μήνυσης τον περασμένο Οκτώβριο από το θύμα.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, επειδή ακριβώς δεν ενέδωσε στις σεξουαλικές απαιτήσεις του εν λόγω δημοτικού παράγοντα, υπήρξε από μέρους του εκδικητική συμπεριφορά, με την κλήση της σε απολογία για υπηρεσιακά θέματα.

Η ίδια κοινοποίησε τη μήνυση προς εννέα κατευθύνσεις, αλλά μόνον ο δήμαρχος Πύργου έκανε άμεσες ενέργειες και έπαυσε αμέσως τον καταγγελλόμενο από τη θέση του αντιδημάρχου, ενώ οι άλλοι οκτώ φορείς δεν κινητοποιήθηκαν μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η καταγγελία έφτασε και στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, στα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, στην Εθνική Επιτροπή για το Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων, στον Συνήγορο του Πολίτη και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα