Πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: Στις 17 Μαΐου θα συνεχιστεί η δίκη

Πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: Στις 17 Μαΐου θα συνεχιστεί η δίκη

Στις 17 Μαΐου θα συνεχιστεί η δίκη του πρώην μέλους του συγκροτήματος Πυξ Λαξ, που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Στις 17 Μαΐου συνεχίζεται η δίκη σε βάρος του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, δίχως να ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία.

Η απόφαση του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ήρθε μετά από αίτημα του κατηγορούμενου μουσικού, που παραβρέθηκε σήμερα στην αίθουσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 69χρονος ντράμερ έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως κατά πλειοψηφία (5-2), σε ποινή ποινή κάθειρξης 12 ετών, χωρίς ελαφρυντικά, ενώ του χορηγήθηκε αναστολή έως την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό. Έχουν σε οριστεί σε βάρος του οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η νέα δίωξη

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και το γεγονός ότι πριν από μερικές ημέρες η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην ντράμερ, καθιστώντας τον και πάλι κατηγορούμενο. Πλέον εκτός από την επίδικη υπόθεση, αντιμετωπίζει και κατηγορίες για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Πρόκειται για ακόμη πέντε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ άλλα δύο περιστατικά μπήκαν στο αρχείο λόγω παραγραφής. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο μουσικός παρενόχλησε σεξουαλικά πέντε ανήλικα κορίτσια κατά το διάστημα από το 2007 – 2013, τόσο στο σπίτι όσο και σε κάμπινγκ που παραθέριζε τους καλοκαιρινούς μήνες. Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αναφέρονται σε δύο κάμπινγκ στο νομό Ηλείας, εκ των οποίων από το ένα φέρεται ότι είχε διωχθεί, καθώς οι ιδιοκτήτες του είχαν ενημερωθεί για καταγγελίες σε βάρος του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα