Σαμαριά: Ελληνοκαναδοί πλήρωσαν ακριβά την… επιχείρηση διάσωσής τους

Σαμαριά: Ελληνοκαναδοί πλήρωσαν ακριβά την… επιχείρηση διάσωσής τους
Επιχείρηση διάσωσης Ελληνοκαναδών στη Σαμαριά ERT

Αίσιο τέλος μετά είχε η περιπέτεια των δύο Ελληνοκαναδών περιηγητών που χάθηκαν σε πεζοπορία στη Σαμαριά. Ωστόσο, οι ίδιοι καλούνται να πληρώσου πρόστιμο καθώς αγνόησαν την απαγόρευση διέλευσης που υπήρχε λόγω του καύσωνα.

Διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον καθένα από τους δύο 25χρονους Ελληνοκαναδούς, για τους οποίους στήθηκε τεράστια επιχείρηση διάσωσης, την Κυριακή, στη Σαμαριά.

Σε αυτή συμμετείχαν ελικόπτερο Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων και της ΕΜΑΚ Κρήτης προκειμένου να απεγκλωβιστούν από δύσβατο σημείο στο φαράγγι.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2022 παρ.4, που αφορά σε παραβάσεις των απαγορεύσεων διέλευσης σε φαράγγια, δάση κλπ, όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο νεαροί αγνόησαν την απαγόρευση διέλευσης λόγω του καύσωνα και ξεκίνησαν το Σάββατο μια επικίνδυνη πεζοπορία, παρακάμπτοντας το κανονικό μονοπάτι από το Ξυλόσκαλο προς το φαράγγι, ακολουθώντας το μονοπάτι προς Γκίγκιλο, δεδομένης της απαγόρευσης.

Κάποια στιγμή θέλησαν να βγουν από μονοπάτι και να κατέβουν προκειμένου να δουν, όπως είπαν, το ποτάμι, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν και να κινδυνεύσει η ζωή τους.


Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα