Σάμος: Τις 13 έφτασαν οι προσαγωγές μεταναστών για την φωτιά κοντά στο ΚΥΤ

Σάμος: Τις 13 έφτασαν οι προσαγωγές μεταναστών για την φωτιά κοντά στο ΚΥΤ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε 300 μέτρα απόσταση από την δομή του ΚΥΤ Σάμου προς το βουνό. Από την Αστυνομία προσήχθησαν 13 μετανάστες εκ των οποίων αφέθηκαν οι 10 και παραμένουν οι τρεις υπό εξέταση για τυχόν εμπλοκή τους σε εμπρησμό

Τις 13 έφτασαν οι προσαγωγές μετανάστων στο ΚΥΤ Σάμου από την Αστυνομία τα ξημερώματα, εκ των οποίων ήδη οι 10 έχουν αφεθεί ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος τους και παραμένουν υπό εξέταση τρεις για τυχόν εμπλοκή τους σε εμπρησμό.

Η έρευνα και προανάκριση από τις τοπικές Αρχές γίνεται, αναφορικά με τον τρόπο κατά τον οποίο ξέσπασε η φωτιά χθες το βράδυ, έξω από την δομή, στα 200-300 μέτρα απόσταση προς το βουνό.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 2 τα ξημερώματα και η δομή δεν απειλήθηκε. Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 20 άντρες της Πυροσβεστικής με 9 οχήματα, με την κάλυψη αντρών της Αστυνομίας, αν και δεν αντιμετώπισαν τυχόν επιθέσεις εκεί οι πυροσβέστες, όπως είχε γίνει στη Μόρια.

Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν τυχόν εντάσεις με μετανάστες ούτε είχαν προηγηθεί και η έρευνα για τα αίτια κάτω από τα οποία ξέσπασε η φωτιά αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τον αν πρόκειται για περιστατικό που προκλήθηκε από αμέλεια ή πρόθεση. Η συνολική δασική έκταση που κάηκε έφτασε τα περίπου 4 στρέμματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα