Σιαμαία ενωμένα στο κεφάλι διαχωρίστηκαν με επέμβαση 24 ωρών

Σιαμαία ενωμένα στο κεφάλι διαχωρίστηκαν με επέμβαση 24 ωρών
instagram @liliyamiroshnik

Τα σιαμαία δίδυμα χωρίστηκαν με επιτυχία σε χειρουργική επέμβαση «ορόσημο» που χρειάστηκε 24 ώρες. Η περίπτωσή τους είναι τόσο σπάνια που εμφανίζεται μία φορά στις 2.5 εκατομμύρια γεννήσεις.

Δίδυμα κορίτσια εννέα μηνών που γεννήθηκαν με την σπάνια κατάσταση να είναι ενωμένα στο κεφάλι, διαχωρίστηκαν σε μια επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο Παιδικό Νοσοκομείο UC Davis στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Τα κοριτσάκια, η Abigail και η Micaela Bachinskiy, έχουν τώρα την ευκαιρία να ζήσουν ανεξάρτητες ζωές. Οι χειρουργοί πραγματοποίησαν μία 24ωρη χειρουργική επέμβαση για να χωρίσουν μεγάλες φλέβες και εγκεφαλική ύλη που συνέδεαν τα δίδυμα και στη συνέχεια να ανακατασκευάσουν τα κρανία τους, σύμφωνα με δελτίο τύπου από το νοσοκομείο.

Η μαμά των κοριτσιών, η Λίλια Μίροσνικ, 33 ετών, δημοσίευσε ολόκληρο το ταξίδι των διδύμων στο Instagram και μοιράστηκε μια φωτογραφία των γλυκών μωρών της πριν από τη χειρουργική επέμβαση την περασμένη εβδομάδα.

instagram @liliyamiroshnik

Σύμφωνα με το Today, οι γονείς έμαθαν την 11η εβδομάδα της εγκυμοσύνης ότι τα μωρά είχαν μια σπάνια πάθηση γνωστή ως craniopagus και ότι τα κορίτσια θα γεννηθούν συνδεδεμένα στο κεφάλι. Αυτό σημαίνει ότι τα δίδυμα γεννιούνται συνήθως με τα κρανία τους συντηγμένα και μοιράζονται κάποιο εγκεφαλικό ιστό, αλλά έχουν ξεχωριστούς εγκεφάλους.

“Τα σιαμαία δίδυμα είναι ήδη εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, αλλά τα δίδυμα με την πάθηση craniopagus είναι ακόμη πιο σπάνιο”, δήλωσε το νοσοκομείο. “Μόνο το 2%των σιαμαίων διδύμων γεννιούνται ενωμένα στο κεφάλι. Τα δίδυμα Craniopagus εμφανίζονται σε περίπου μία στις 2.5 εκατομμύρια γεννήσεις.”

Μία ομάδα περισσότερων από 30 επαγγελματιών χειρουργικής συγκεντρώθηκαν, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβαση “άθλο”.

Η μητέρα των διδύμων μοιράστηκε φωτογραφίες που δείχνουν το αποτέλεσμα της επέμβασης στο Instagram.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα