Ελεύθερος ο 22χρονος Παλαιστίνιος που ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία στο Σύνταγμα

Διαβάζεται σε 2'
Ελεύθερος ο 22χρονος Παλαιστίνιος που ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία στο Σύνταγμα
Eurokinissi

Η ΕΛΑΣ μετέτρεψε σε σύλληψη την προσαγωγή του νεαρού Παλαιστίνιου, ο οποίος ύψωσε τη σημαία της πατρίδας του, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του 22χρονου Παλαιστίνιου, ο οποίος την Κυριακή είχε υψώσει την σημαία της Παλαιστινιακής, σε στύλο της πλατείας Συντάγματος μαζί με την ελληνική.

Η αρχική προσαγωγή και εν συνεχεία σύλληψη έγινε με βάση το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει: «Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος από τη ΓΑΔΑ, που συνεχίζει την προανάκριση. Με βάση τις ίδιες πηγές, δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του 22χρονου.

Η εξέλιξη έχει προκαλέσει πολύ μεγάλες αντιδράσεις και έφτασε μέχρι το κυβερνητικό briefing της Τρίτης, μετά από ερώτηση του NEWS 24/7.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε σχετικά: “Υπάρχει δικογραφία και έγινε προσαγωγή. Αν θα μετατραπεί σε σύλληψη και με ποια κατηγορία, αυτό θα αξιολογηθεί από τις αρμόδιες αρχές”, τόνισε και πρόσθεσε:

“Υπάρχουν νόμοι που πρέπει να τηρούνται χωρίς εξαιρέσεις, από όπου και εάν κατάγεται ο δράστης. Η ΕΛΑΣ κάνει τη δουλειά της. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της”.

Ο κ. Μαρινάκης πάντως στη συνέχεια δήλωσε ότι η προσαγωγή έγινε “με προσωπική παραίνεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για να δράσει άμεσα η Αστυνομία”. Ενώ παρέπεμψε στην προκαταρκτική έρευνα, τονίζοντας ότι πρόκειται για προσαγωγή, μη θέλοντας να προκαλατάβει την κατάληξη της διαδικασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα