Συνελήφθησαν γιατρός και “μαϊμού” δικηγόρος για εικονικές συνταγογραφήσεις

Συνελήφθησαν γιατρός και “μαϊμού” δικηγόρος για εικονικές συνταγογραφήσεις
shutterstock

Ο γιατρός εργαζόταν με σύμβαση στο ιατρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στα δικαστήρια της Ευελπίδων και ο συνεργός του παρουσιαζόταν ως δήθεν δικηγόρος

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε χθες, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε βάρος γιατρού και ιδιώτη, για υπόθεση που αφορά σε εικονικές συνταγογραφήσεις φαρμάκων.

Ο 50χρονος γιατρός εργαζόταν με σύμβαση στο ιατρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στα δικαστήρια της Ευελπίδων και ο 67χρονος συνεργός του παρουσιαζόταν ως δήθεν δικηγόρος, ενώ δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα, οι δυο συλληφθέντες, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση σε στοιχεία κοινωνικής ασφάλισης άλλων ατόμων, είτε μέσω ασθενών του γιατρού είτε μέσω τρίτων ατόμων και γνωστών και των δύο, προέβαιναν στην έκδοση και εκτέλεση εικονικών συνταγών φαρμακευτικών σκευασμάτων, για τα οποία ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κατέβαλε σχετική αποζημίωση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της υπόθεσης έχουν εκδοθεί, σε στοιχεία 31 ασφαλισμένων, 489 εικονικές συνταγές, που αφορούν κυρίως 4 φαρμακευτικά σκευάσματα, με την οικονομική ζημία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να ανέρχεται σε 14.168,07 ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Ε.Ο.Φ., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 263 φαρμακευτικά σκευάσματα, συσκευασία ναρκωτικού σκευάσματος, πλήθος συνταγογραφήσεων, περίστροφο, τυφέκιο flobert και 104 φυσίγγια, 25.550 ευρώ και 7.700 δολάρια ΗΠΑ, 8 χρυσές λίρες, σπρέι πιπεριού, τσεκούρι, δύο σπαθιά, μαχαίρι και φαλτσέτα, 10 κινητά τηλέφωνα, δύο tablet, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ψηφιακό μέσο αποθήκευσης (usb stick) και πλήθος εγγράφων σχετικών με την υπόθεση.

 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση-ένταξη σε συμμορία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και απάτη από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν υπάρχει και ενεργή εμπλοκή άλλων ατόμων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα