Σύψας: Αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων

Σύψας: Αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων
Απολύμανση σε σχολείο Eurokinissi

Τι ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας για την επιστροφή των εκδρομέων, τη χρήση μάσκας στα παιδιά, αλλά τον φόβο να αυξηθούν τα κρούσματα με το άνοιγμα των σχολείων.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας έκανε τις πρώτες εκτιμήσεις για το τι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ημέρες σε σχέση με τα νέα κρούσματα και την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι από την Τετάρτη (26/8) βλέπουμε την επήρεια του Δεκαπενταύγουστου και την επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά, καθώς υπήρχε μεγάλη κινητικότητα του πληθυσμού. 

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά, ”περιμένουμε το τέλος του μηνός, όταν θα έχουν επιστρέψει όλοι οι εκδρομείς στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου είναι πιθανό να υπάρχει μία αύξηση κρουσμάτων”. 

Για τον μέσο όρο ηλικίας των νοσούντων ο κ. Σύψας είπε πως είναι κάτω των 40 και συγκεκριμένα 35-36 έτη που σημαίνει ότι ”οι ηλικίες που οδηγούν την νόσο αυτή την περίοδο είναι 20 με 30”. Μάλιστα, τόνισε πως ”οι νέοι που γυρίζουν από διακοπές θα πρέπει τις πρώτες 7 ημέρες να αποφεύγουν τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, ενώ στάθηκε και στη σημασία της μάσκας, που όπως είπε ”πρέπει να τη φορούν με μεγάλη ευλάβια”. 

Επιπλέον, ζήτησε από τα νέα παιδιά να φοράνε μάσκα παντού και να μην την βγάζουν ούτε δευτερόλεπτο.

Τέλος, για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία ο καθηγητής ανέφερε ότι αναμένουμε αύξηση του δείκτη μεταδοτικότητας, του δείκτη «R», αλλά όπως διευκρίνισε ”αν τα παιδιά μείνουν στο σπίτι τους οι συνέπειες θα είναι δυσανάλογα μεγάλες. Τα σχολεία είναι τα τελευταία που πρέπει να κλείσουν”.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα