Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που συνεργείο της ΕΡΤ απειλείται από την φωτιά στη Ρόδο

Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που συνεργείο της ΕΡΤ απειλείται από την φωτιά στη Ρόδο
caption / ΕΡΤ

Στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αποτυπώνεται η τρομακτική ταχύτητα με την οποία κινείται η φωτιά στο Βατί, η οποία απείλεισε και ένα συνεργείο της ΕΡΤ που βρισκόταν στην περιοχή για να καλύψει τις εξελίξεις.

Δραματικές στιγμές εξελίσσονται τις τελευταίες οκτώ ημέρες στη Ρόδο, όπου η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλγκτη και να κατακαίει σπίτια, περιουσίες και δασικές εκτάσεις.

Σε ένα ακόμα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αποτυπώνεται η τρομακτική ταχύτητα με την οποία κινείται η φωτιά σήμερα στο Βατί, η οποία απείλεισε και ένα συνεργείο της ΕΡΤ που βρισκόταν στην περιοχή για να καλύψει τις εξελίξεις.

Δείτε τις δραματικές στιγμές από το 02.21′ και μετά:

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δυο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, αλλά σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να αυξηθούν.

Στη Ρόδο επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν με ακόμα 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα, τα οποία θα φτάσουν στο νησί στις 10:00 το πρωί με το Blue Star για να προστεθούν στις υπάρχουσες δυνάμεις.

Ιδιαίτερα δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα για την Ρόδο, αφού σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το νησί είναι σε κατάσταση συναγερμού 5.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα