Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Κοτανίδου: “Ελεγχόμενη η κατάσταση”

Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Κοτανίδου: “Ελεγχόμενη η κατάσταση”
O Αρχιεπισκοποις Ιερώνυμος Eurokinissi

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στον "Ευαγγελισμό". Σύμφωνα με τους συνεργάτες του είναι αισιόδοξος, ενώ έστειλε και μήνυμα για την ανάγκη τήρησης των μέτρων.

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και εισήχθη, με ήπια συμπτώματα, στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” στις 07:40 το πρωί της Πέμπτης.

Ο Αρχιεπίσκοπος βρέθηκε θετικός σε 1 τουλάχιστον τεστ. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του είναι αισιόδοξος και υποστήριξε πως “θα το ξεπεράσει με τη βοήθεια του Θεού”, ενώ τονίζει την ανάγκη “να προσέχουμε όλοι και να τηρούμε τα μέτρα κατά του ιού”.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται σε κύκλο εξετάσεων, για να κριθεί η κατάσταση της υγείας του από τους γιατρούς. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας νοσηλευόταν αρχικά σε απλή μονάδα Covid και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας η οποία διαμορφώθηκε ειδικά γι’ αυτόν.

Τη φροντίδα του Αρχιεπισκόπου, έχει αναλάβει προσωπικά η Αναστασία Κοτανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΓΝΑ “Ευαγγελισμός”.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

Να σημειώσουμε ότι το μεσημέρι της Πέμπτης, η κα Κοτανίδου ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου είναι ελεγχόμενη.

«Η οξυγόνωσή του είναι πλήρως ελεγχόμενη, γι’ αυτό το λόγο μπήκε και στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, υπό στενή παρακολούθηση», ανέφερε η καθηγήτρια πνευμονολογίας και επεσήμανε ότι ο λόγος της εισαγωγής του Αρχιεπισκόπου ήταν αφενός η προχωρημένη ηλικίας του, αφετέρου τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

“Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε”, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ήταν σε καραντίνα, μετά τη λήξη των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Όλοι όσοι συμμετείχαν μπήκαν αυτοβούλως σε καραντίνα καθώς ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση έστειλαν πολιτικοί από όλους τους χώρους, ενω επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Αρχιεπίσκοπο και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα