Στους δρόμους η εκπαιδευτική κοινότητα κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως

Στους δρόμους η εκπαιδευτική κοινότητα κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως
eurokinissi

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενάντια στο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Στην κορύφωση των αντιδράσεων τους έφτασαν το απόγευμα της Πέμπτης φοιτητές, μαθητες, εκπαιδευτικοί και γονείς που έχουν από την αρχή εκφράσει τις αντιρρήσεις τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο ψηφίζεται σήμερα το βράδυ στην Oλομέλεια του Κοινοβουλίου.

Είναι ένα ακόμη συλλαλητήριο που προστίθεται στα πολλά των τελευταίων μηνών από μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, που διαφωνούν με τις αλλαγές που εισάγει ο νόμος.

 

Η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, η αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ και μια σειρά από αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο, βρίσκουν αντίθετο μεγάλο κομμάτι της εκπαιδευτικής κοινότητας, που έχει εκφραστεί είτε μέσω των συλλαλητηριων, είτε με δηλώσεις και συλλογή υπογραφών όλο το προηγούμενο διάστημα.

Αιτήματά των διαμαρτυρόμενων είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η απόσυρση του Ν. 4692/2020 και της Υπουργικής Απόφασης για την επιχειρούμενη αξιολόγηση. Ζητούν δε να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με υγιεινή και ασφάλεια.

Η συγκεντρωση των φοιτητών ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Συντάγματος, όπου μαζί με εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων, παρέμειναν επί ώρες έξω από το κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθουν. Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να γίνει μόλις ολοκληρωθεί η συζήτηση που είναι σε εξέλιξη από το πρωί στην αίθουσα της ολομέλειας.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε μετά τις 8 το βράδυ, με τους διαδηλωτές να αποχωρούν συντεταγμένα από την πλατεία Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται πως και χθες πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ υπήρξαν για ακόμη μια φορά καταγγελίες για περιστατικά υπέρμετρης χρήσης βίας απο αστυνομικές δυνάμεις.

Ένας φοιτητής, σύμφωνα με τον πρώην Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκο Μαρκάτο, βρέθηκε στο χειρουργείο, αφού αστυνομικός με τη χρήση πυροσβεστήρα του έσπασε το σαγόνι και τα δόντια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα