Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το 2ο κύμα κορονοϊού

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το 2ο κύμα κορονοϊού
Πιστοί έξω απο τον Αγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη. MotionTeam

Την παρέμβαση εισαγγελέα για το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη συμπρωτεύουσα έφερε η καταγγελία του διευθυντή της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου "Παπανικολάου" Νίκου Καπραβέλου.

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έπειτα από καταγγελία του διευθυντή της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου”, Νίκου Καπραβέλου.

Στην Αθήνα διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε, με βάση καταγγελία για το δεύτερο κύμα μετάδοσης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διενεργείται προκαταρκτική εξέταση έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που φέρεται ότι δεν πρότεινε εγκαίρως τη λήψη προστατευτικών μέτρων.

Όπως αναφέρει το GRTIMES, η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από όσα κατήγγειλε, σε ΜΜΕ, ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος ο οποίος έχει ήδη καταθέσει ενόρκως σε εισαγγελέα. Στη συνέχεια η δικογραφία διαβιβάστηκε στην πρωτεύουσα όπου βρίσκεται η έδρα της Επιτροπής ενώ αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τα μέλη της κ.α. Σκοπός είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται η τέλεση αδικημάτων.

Ο κ. Καπραβέλος επέρριψε ευθύνες στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη. Ο πνευμονολόγος έκανε λόγο για καταστροφή της πόλης, επειδή δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με δυσάρεστες συνέπειες.

Μάλιστα, το θέμα σχολίασε με ανάρτησή της και η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δώρα Αυγέρη γράφοντας: “Μετά και την κυνική ομολογία Γεωργιάδη ότι είχε ενημερωθεί για τους κινδύνους ο πρωθυπουργός, αλλά προτίμησε να εορτασθεί ελεύθερα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, η σε εξέλιξη δικαστική έρευνα αποκτά και άλλες διαστάσεις. Φαντάζομαι θα κληθούν να καταθέσουν και οι τοπικοί γαλάζιοι παράγοντες που λένε (κατόπιν εορτής) ότι στις συσκέψεις είχαν εισηγηθεί αρνητικά”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα