Θεσσαλονίκη: Μαζικές θανατώσεις ζώων από φόλες στα Διαβατά

Θεσσαλονίκη: Μαζικές θανατώσεις ζώων από φόλες στα Διαβατά
Αδέσποτα τρώνε από τα σκουπίδια σε δρόμο της Θεσσαλονίκης (φωτογραφία αρχείου). Eurokinissi

Μαζικές θανατώσεις ζώων καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή των Διαβατών. Ευτυχώς κάποια από αυτά σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση φιλόζωων.

Τρία σκυλιά, δύο γάτες και περιστέρια βρέθηκαν νεκρά τις τελευταίες μόνο ημέρες κοντά στο δασάκι στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη, στην περιοχή των Διαβατών, όπου τοποθετήθηκαν μαζί με τις τροφές φόλες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πριν από μία εβδομάδα εντοπίστηκε ακόμη ένα σκυλί νεκρό, ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση φιλοζωικών οργανώσεων, δύο ακόμη σκυλιά που έφαγαν φόλες σώθηκαν και φιλοξενούνται από εθελοντές της φιλοζωικής «Άριελ», η οποία με δημοσιεύσή της στο Facebook δίνει το χρονικό των περιστατικών που καταδικάζει και αφήνει αιχμές για ανεπαρκή διαχείριση του προβλήματος από την μεριά της πολιτείας.

Ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, έδωσε εντολή να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τοπικής Οικονομίας, Φάνης Αλμπάνης, ενημέρωσε για το περιστατικό τις αστυνομικές αρχές.

«Μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει κανείς για τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις που κυριολεκτικά βανδαλίζουν την ανθρωπιά μας και κατ’ επέκταση τον πολιτισμό μας. Τα αδέσποτα είναι μέρος της κοινωνίας μας και οφείλουμε να τα προστατεύσουμε και να τα περιθάλψουμε δείχνοντάς τους αγάπη και στοργή», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.

Υπενθυμίζεται πως ο βασανισμός και η θανάτωση ζώων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα