Θεσσαλονίκη: “Όχι” ιδιωτικών κλινικών στη διάθεση κλινών – Με επίταξη έχει προειδοποιήσει το Υπ. Υγείας

Θεσσαλονίκη: “Όχι” ιδιωτικών κλινικών στη διάθεση κλινών – Με επίταξη έχει προειδοποιήσει το Υπ. Υγείας
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Eurokinissi

Αρνούνται οι κλινικάρχες να διαθέσουν 200 κλίνες εθελοντικά για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό μετά το τελεσίγραφο του Υπ. Υγείας, το οποίο είχε προειδοποιήσει πως αν δεν το κάνουν θα προβεί σε επίταξη.

Εξελίξεις αναμένονται στο θέμα της διάθεσης 200 κλινών από τις ιδιωτικές κλινικές Θεσσαλονίκης για ασθενείς COVID-19, καθώς το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας για απάντηση μέχρι τις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης έχει εκπνεύσει. Το επόμενο βήμα είναι η επίταξη των κλινών, καθώς η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο “κόκκινο”.

Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες κλινικών στη Θεσσαλονίκη αρνούνται την νοσηλεία ασθενών με COVID-19, λέγοντας ότι αφενός υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού και αφετέρου το προσωπικό των κλινικών δεν διαθέτει την εμπειρία νοσηλείας ασθενών με COVID-19.

Το σχετικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών ανέφερε ότι έχουν αποσταλεί έγγραφες και προφορικές προσκλήσεις για την εθελοντική διάθεση κλινών νοσηλείας ασθενών covid-19, εντός της περιφερειακής ενότητα Θεσσαλονίκης, λόγω των ιδιαίτερων έκτακτων και επειγουσών συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της covid-19 και τα μέλη τους έχουν αρνηθεί.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, ο οποίος είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα με ανάρτησή του το τελεσίγραφο του υπουργείου, ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες κλινικών είχαν ενημερωθεί έναν μήνα πριν από το υπουργείο ότι θα χρειαστούν επιπλέον κλινες στην Θεσσαλονίκη. “Το περασμένο Σάββατο είχαμε σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες αλλά αρνήθηκαν όλες οι κλινικές. Όλοι μου λένε ότι δεν μπορούν να μπερδέψουν τους ασθενείς με COVID-19 με αυτούς χωρίς COVID-19. Δεν έχουμε άλλωστε, την απαραίτητη εμπειρία για κάτι τέτοιο”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα