To 1o APP στην Ελλάδα για την έμφυλη βία με live chat

Διαβάζεται σε 2'
Η 1η Ψηφιακή Εφαρμογή στην Ελλάδα για γυναίκες θύματα βίας
Η 1η Ψηφιακή Εφαρμογή στην Ελλάδα για γυναίκες θύματα βίας praxiagapis

Η εφαρμογή OLGA προσφέρει υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και συμβουλευτικής υποστήριξης σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας.

Ο Οργανισμός Πράξη Αγάπης παρουσίασε τον προηγούμενο μήνα για πρώτη φορά στην Ελλάδα την διαδικτυακή εφαρμογή (Web app) “OLGA” μέσω της οποίας κάθε γυναίκα που υφίσταται βία μπορεί να στείλει ψηφιακά, δωρεάν γραπτό μήνυμα και να επικοινωνήσει σε πραγματικό χρόνο με εξειδικευμένο εκπρόσωπο, ο οποίος θα προσφέρει υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης.

Αναλυτικότερα, η εφαρμογή ξεκίνησε πιλοτικά ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Η διαδικτυακή εφαρμογή OLGA παρέχει ψηφιακά συμβουλευτική υποστήριξη μέσω live chat από καταρτισμένους επαγγελματίες, δίνοντας στοχευμένες πληροφορίες αναφορικά με την έμφυλη βία, αποτελώντας χρήσιμο εργαλείο για οποιαδήποτε γυναίκα βρίσκεται σε ανάγκη ή σε καθεστώς βίας καθώς και σε οποιοδήποτε άτομο έρθει σε γνώση του κάποιο περιστατικό έμφυλης βίας.

Πώς λειτουργεί το app

Ο σχεδιασμός της διαδικτυακής εφαρμογής επιτρέπει την ανωνυμία ενώ το δωμάτιο ασφαλούς επικοινωνίας λειτουργεί όπως ένα live chat, καθιστώντας έτσι την όλη διαδικασία απλή στη χρήση και με άμεσα αποτελέσματα.

Με το πάτημα ενός πλήκτρου κάθε γυναίκα μπορεί να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν στην έμφυλη βία, να εντοπίσει υποστηρικτικές δομές κοντά της ή να καλέσει την άμεση δράση.

Παράλληλα η εφαρμογή αναλαμβάνει την παραπομπή των γυναικών σε άλλες δομές και πλαίσια, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο και ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε γυναίκας (εξατομικευμένη παρέμβαση), με στόχο την άμεση και ολιστική πλαισίωσή της. Αποτελεί το μοναδικό εξειδικευμένο πλαίσιο υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας οποιασδήποτε μορφής (σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική, οικονομική, κοινωνική) στην Ελλάδα, που παρέχει τις υπηρεσίες του μέσω γραπτών μηνυμάτων δωρεάν, σε όλες τις γυναίκες μέσω του εξειδικευμένου προσωπικού της.

Ακόμη, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής αντλούνται πολύτιμα δεδομένα σχετικά με την έκταση του φαινομένου της έμφυλης βίας τα οποία διατίθενται προς τις αρχές για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του. Να αναφέρουμε πως επίσημη καταγραφή περιστατικών έμφυλης βίας και γυναικοκτονιών στην Ελλάδα, δεν υπάρχει ακόμη.

Το όνομα της εφαρμογής αποτελεί φόρο τιμής στην Όλγα Δημητρακοπούλου.

Περισσότερα: olgaforall.gr

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Οργανισμός “Πράξη Αγάπης” εγκαινίασε το 1ο TechFuse Ioannina 2024 στα Ιωάννινα. Ακολούθησε δια ζώσης συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου σχετικά με την δημιουργία και την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων προς όφελος των πολιτών και των σύγχρονων κοινωνιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα