Το παγωτατζίδικο με εργαζόμενους ΑΜεΑ και η δωρεά που το έσωσε

Το παγωτατζίδικο με εργαζόμενους ΑΜεΑ και η δωρεά που το έσωσε
Παγωτατζίδικο με εργαζόμενους ΑΜΕΑ λαμβάνει δωρεά που το σώζει από χρεοκοπία facebook Howdy Homemade

Ένα εργαστήριο παγωτού που απασχολεί αποκλειστικά άτομα με ειδικές ανάγκες έλαβε δωρεά έκπληξη που το βγάζει από την δυσμενή οικονομική θέση που είχε περιέλθει λόγω κορονοϊού.

Ένα αγαπημένο παγωτατζίδικο στο Ντάλας του Τέξας που αγωνίστηκε να επιβιώσει κατά την πανδημία του κορονοϊού, όπως η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, κέρδισε μια γλυκιά έκπληξη – μια επιχορήγηση 50.000$.

Το Howdy Homemade είναι γνωστό για τις αυθεντικές, νόστιμες γεύσεις του, αλλά και για την κοινωνική του αποστολή. Όλοι οι υπάλληλοί του είναι άτομα με ειδικές ανάγκες.

Παγωτατζίδικο Howdy Homemade facebook Howdy Homemade

Ο ιδρυτής Τομ Λάντις είπε ότι εμπνεύστηκε να ανοίξει το κατάστημα μετά από συνάντηση με ένα άτομο με ειδικές ανάγκες που τον εντυπωσίασε, τον Τζόουνς.

Τώρα, ο Τζόουνς είναι το πρόσωπο του παγωτατζίδικου.

“Αν είμαι πίσω από τον πάγκο και έρθει κάποιος, έχει μια απογοήτευση στο πρόσωπό του”, είπε ο Λάντις. “Θέλουν να δουν τον Τζόουνς, θέλουν να δουν το προσωπικό μου. Κάνουν αυτό που κάνουν, και ειλικρινά, το κάνουν καλύτερα από εμένα”.

Παγωτατζίδικο Howdy Homemade facebook Howdy Homemade

Το Howdy Homemade επηρεάστηκε σοβαρά από την πανδημία της COVID-19, κλείνοντας προσωρινά για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των υπαλλήλων του. Ακόμα και μετά το άνοιγμα, η κίνηση των πελατών ήταν μικρή και οι παραγγελίες τροφοδοσίας ήταν περιορισμένες, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μόνιμου κλεισίματος.

Ένας φίλος του Λάντις οργάνωσε μια εκστρατεία GoFundMe που συγκέντρωσε πάνω από 100.000$ για το κατάστημα και τόσο η τοπική κοινότητα όσο και η ιντερνετική του έδωσαν περισσότερη προσοχή από ποτέ.

Ο οικοδεσπότης της εκπομπής “The Profit” στο CNBC, ο Μάρκους Λεμονής –Λιβανέζος υιοθετημένος από Έλληνες- βοηθά επιχειρήσεις να ανακάμψουν, μάλιστα πολλές φορές επενδύοντας δικά του χρήματα. Έτσι, αποφάσισε να δώσει στο ξεχωριστό παγωτατζίδικο, Howdy Homemade, επιχορήγηση 50.000$.

“Ξοδεύω όλη μου την καριέρα, όλη μου τη ζωή, βοηθώντας πραγματικά τις επιχειρήσεις να φτάσουν στο επόμενο επίπεδο και είναι σαφές για μένα ότι εσείς είστε έτοιμοι να φτάσετε σε αυτό το επόμενο επίπεδο”, είπε. “Θα ήθελα να σας δώσω μια επιχορήγηση 50.000 $ για να προσλάβετε ακόμα περισσότερους ανθρώπους και να αναπτύξετε αυτό που προσπαθείτε να κάνετε στην κοινότητα του Ντάλας” εξήγησε ο Λεμονής.

Έτσι, το παγωτατζίδικο επένδυσε σε ένα φορτηγό- καντίνα και σχεδίαζε να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας στο κατάστημα. Η νέα επιχορήγηση θα τους επιτρέψει πράγματι να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με το TODAY.

Δείτε μία τυπική μέρα στην δουλειά, των εργαζομένων του Howdy Homemade:

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα