Τραγωδία στη Λιβύη: Στις έρευνες και η ΕΥΠ – Πώς δικαιολογείται η μεγάλη φωτιά στο λεωφορείο

Διαβάζεται σε 2'
Τραγωδία στη Λιβύη: Στις έρευνες και η ΕΥΠ – Πώς δικαιολογείται η μεγάλη φωτιά στο λεωφορείο
Εικόνες από τη φωτιά στο λεωφορείο που επέβαινε η ελληνική αποστολή στη Λιβύη THE LIBYA UPDATE (TWITTER)

Σε πληροφοριακό επίπεδο συνδράμει στις έρευνες για την τραγωδία στη Λιβύη η ΕΥΠ. Η εικόνα που λαμβάνεται από την ενημέρωση στην αφρικανική χώρα.

Στις έρευνες για τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού στη Λιβύη, όπου έχασαν την ζωή τους τρία στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, δύο διερμηνείς και 13 ακόμα άτομα τραυματίστηκαν στην ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε η χώρα μας προς την πληγείσα από την κακοκαιρία χώρα, συμμετέχει πλέον και η ΕΥΠ, όπως της ζητήθηκε από τους επικεφαλής των ερευνών, που είναι το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Τα ερωτήματα είναι πολλά, τόσο για το πώς κατάφερε τόσο εύκολα ένα τρίτο όχημα να παρακάμψει μία στρατιωτική στην ουσία φάλαγγα και να «καρφωθεί» πλαγιομετωπικά στο λεωφορείο που μετέφερε το κλιμάκιο της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας, όσο και για τη μεγάλη φωτιά που προκλήθηκε η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς το λεωφορείο, κάτι όχι εντελώς σύνηθες σε παρόμοια τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα.

Η ΕΥΠ, επί του παρόντος τουλάχιστον, συνδράμει σε πληροφοριακό επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες από «πηγές» της ΕΥΠ στη Λιβύη, η εικόνα που λαμβάνουν είναι συμβατή με τροχαίο δυστύχημα και τυχαίο γεγονός. Η έκρηξη και η μεγάλη φωτιά δικαιολογούνται από το τροποποιημένο ντεπόζιτο του οχήματος που έπεσε πάνω στο λεωφορείο που είχε πολλαπλάσια ποσότητα καυσίμου.

Στην ΕΥΠ τονίζουν, ωστόσο, πως η έρευνα είναι σε πολύ αρχικό στάδιο και ακόμη κανένα σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς και ότι αυτή είναι η εικόνα που προσλαμβάνουν μέχρι στιγμής από τις «πηγές» τους στη Λιβύη.

Βεβαίως, γεννάται και άλλο ένα ερώτημα, ως προς ποιο λόγο ένα ντεπόζιτο καυσίμων να δεχτεί μία τροποποίηση, τέτοια που να μοιάζει με βυτίο. Έχει να κάνει με τις δυσκολίες ανεύρεσης καυσίμων από τις συνθήκες που υπάρχουν στη συγκεκριμένη χώρα ή με κάτι πιο σύνθετο;

Η έρευνα συνεχίζεται προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συλλεχθούν ασφαλή δεδομένα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα