Τρεις λόγοι που ο κορονoϊός είναι “πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει”

Τρεις λόγοι που ο κορονoϊός είναι “πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει”
Στιγμιότυπo από το κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

"Ο ιός δεν μπορεί να εξαφανιστεί ξαφνικά. Το στοίχημα είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα και λιγότερο σοβαρά" τόνισε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Τρεις λόγους που δείχνουν ότι ο κορoνοϊός είναι “πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει” ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

“Πρώτον ξέρουμε ότι υπάρχουν ασυμπτωματικοί, ή παρά πολύ ελαφρά νοσούντες, κι αυτό είναι πρόβλημα. Δεύτερον έχουμε κρούσματα σε όλη την Ελλάδα και τρίτον συρροές, αυτός ο συνδυασμός δείχνει ότι έχουμε πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να μη φουντώσει” προειδοποίησε ο καθηγητής, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης  στην τηλεόραση του  ΣΚΑΪ.

Το πρώτο “στοίχημα” για τον περιορισμό της πανδημίας, επισήμανε, είναι η μεταφορά κρουσμάτων από νέους στους μεγαλύτερους, ελπίζω να μην τη δούμε.

Το δεύτερο “στοίχημα” είναι τα δευτερογενή κρούσματα. “Είναι μεγάλη διάφορα σε οίκο ευγηρίας τα δύο κρούσματα και τα 20 κρούσματα. Τα 20 δείχνουν ότι είχαμε κενό ασφαλείας στα μέτρα. Είναι σημαντικό να δούμε ποσά δευτερογενή κρούσματα έχουμε σε κάθε συρροή”.

“Ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων σε συνδυασμό με συρροές σε διάφορους χώρους δείχνει ότι ο ιός βρίσκεται παντού σε όλη την Ελλάδα, άρα είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει” σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Βατόπουλος, “ο ιός δεν μπορεί να εξαφανιστεί ξαφνικά, το στοίχημα είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα, λιγότερο σοβαρά και να μην έχουμε μεγάλες συρροές”. “Δεν υπάρχει απάντηση στο ποτέ θα ξεμπερδέψουμε με τον κορονοϊό. Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά η φάση 3 των εμβολίων” είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα