Βρέθηκαν πλάνα της ναυτικής βάσης του Πόρου στο drone των συλληφθέντων Τούρκων

Βρέθηκαν πλάνα της ναυτικής βάσης του Πόρου στο drone των συλληφθέντων Τούρκων
Πόρος (φωτο αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν στον Πόρο αρνούνται τις κατηγορίες περί κατασκοπείας και επικαλούνται πως ήταν απλά τουρίστες και ήθελαν να τραβήξουν πλάνα του νησιού.

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγούνται οι δύο συλληφθέντες Τούρκοι 48 και 58 ετών αντίστοιχα αντιμετωπίζοντας και την κατηγορία της κατασκοπείας, στην σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Κρατική Ασφάλεια και αφού πρώτα εξετάστηκαν από κλιμάκιο της ΕΥΠ.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν κάμερες, ένας φορητός σκληρός δίσκος και βεβαίως το επίμαχο drone, το οποίο όντως φαίνεται πως έχει καταγράψει ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο βιντεοσκοπήθηκε η ναυτική βάση του Πόρου, ωστόσο όλα τα ψηφιακά πειστήρια έχουν κατασχεθεί και έχουν δοθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για λεπτομερή ανάλυση και καταγραφή.

Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες περί κατασκοπείας και επικαλούνται πως ήταν απλά τουρίστες, ήθελαν να τραβήξουν πλάνα του νησιού και σκόπευαν μετά την Πελοπόννησο να κάνουν τον γύρο της Δυτικής Ελλάδας, στη συνέχεια να φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί να επιστρέψουν με τις μοτοσικλέτες τους, στη χώρα τους. Στην Ελλάδα έφτασαν μόλις πριν πέντε ημέρες, μέσω Χίου, στη συνέχεια, ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά και από εκεί στον Πόρο.

Την ΕΛ.ΑΣ. την ειδοποίησαν σχετικά, οι υπεύθυνοι της βάσης του Πολεμικού Ναυτικού που αντιλήφθηκαν την πτήση του drone και εκδόθηκε σήμα αναζητήσεων προς διάφορες Υπηρεσίες και Αστυνομικά Τμήματα με περιγραφή των δύο μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, μάρκας BMW, που χρησιμοποίησαν οι δύο αναζητούμενοι. Τελικά περιπολικό εντόπισε τις δύο μηχανές στην Μονεμβασιά και συνελήφθησαν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα